Fransa İtfaiyeciler Kongresi’nde Allison Otomatik Şanzımanlı İtfaiye Aracı Sergilendi

Fransa İtfaiyeciler Kongresi’nde Allison Otomatik Şanzımanlı İtfaiye Aracı Sergilendi

Oise Yangın ve Kurtarma Teşkilatı, Chambéry'de gerçekleştirilen 120. Fransa İtfaiyeciler Kongresi’nde Allison otomatik şanzıman donanımlı 32 metrelik kaldırma platformlu itfaiye aracını sergiledi.

Geleneksel merdiven donanımlı kamyonlara rakip olarak, yangın ve kurtarma amaçlı yeni kaldırma platformu ile esnek çözüm sunan itfaiye aracı tanıtıldı. Allison 3200 tam otomatik şanzıman donanımlı bu araç, Renault Premium 340.19D şasisi üzerine inşa ediliyor. Oise Yangın ve Kurtarma Teşkilatı’na göre bu şanzıman ve şasi bileşimi, itfaiyeciler için gerekli olan maksimum operasyonel esnekliği sağlıyor. 32 metrelik kol uzunluğu ve entegre edilen Fin menşeli Bronto Skylift sistemi ile bu özel araç, sivil aramadan yangınla mücadele sırasındaki kurtarma çalışmalarına kadar her türlü müdahalelere uyarlanabilecek şekilde tasarlanıyor.

Allison'un Kesintisiz Güç Teknolojisi, tüm güç değişimlerini kolaylıkla gerçekleştiriyor

Oise Yangın ve Kurtarma Teşkilatı, kaldırma platformlu üç itfaiye aracı dahil olmak üzere Allison tam otomatik şanzıman donanımlı 23 araç kullanıyor. Allison şanzımanlarla donatılan kamyonlar, sürücülerin vites değiştirme zorunluluğunu ortadan kaldırırken her iki ellerini de direksiyonda tutup sadece sürüşe odaklanmalarını sağlayarak büyük bir avantaj sunuyor. Allison'un Continuous Power TechnologyTM / Kesintisiz Güç Teknolojisi, sıra dışı performans ve hassas manevra özelliklerini güvence altına alarak tüm güç değişimlerini gerçekleştiriyor. Zorlu koşullarda görev yapan itfaiyeciler, yüksek derecede teknik beceri gerektiren durumların bile üstesinden gelebilme kapasitesine sahip kaldırma platformlu bu araçların avantajlarından oldukça memnun kalıyor.

‘Hem teknik hem de operasyonel açıdan tercih ettik’

Oise Yangın ve Kurtarma Teşkilatı’nın Lojistik Başkanı Yarbay Regis Baujoin açıklamasında; "Allison şanzıman donanımlı kaldırma platformlu araçlar, hem teknik hem de operasyonel açıdan tercih edilerek satın alındı. Bu tercihte, kapalı alanlarda ve şehir içinde operasyon ihtiyaçları dikkate alınarak şanzımanların manevra kabiliyeti ve kolay kullanımı belirleyici faktörler oldu. Ayrıca aracın sunduğu güvenlik yönü gerçekten değerli bir özellik. Bu öğelerin tamamı Allison donanımlı kaldırma platformlu araç çözümünü, sürekli olarak acil durumlarla başa çıkan itfaiyecilerimiz için güvenilir yapıyor,” dedi.

Sıra dışı koşullarda ve zorlu operasyonlarda tercih edilen isim

Allison Transmission Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Pazarlama Müdürü Manlio Alvaro ise konuyla ilgili olarak; ‘Allison şanzımanları, sıra dışı koşullar altında çok zorlu operasyonları güvenilir bir şekilde gerçekleştirmek üzere tasarlanmış ve böylece dünya çapında yangınla mücadele teşkilatlarının tercih edilen yardımcısı olmuştur. Bu zorlu sektör, konfor, güvenlik, manevra kabiliyeti ile dayanıklılık gerektiriyor ve bizim şanzımanlarımız da bu özellikleri sağlıyor’ diyor.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.