FSM’den Metrobüs geçişi müjdesi

FSM’den Metrobüs geçişi müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüsün TEM’den Fatih Sultan Mehmet köprüsü aracılığıyla Anadolu yakasına geçeceği haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avusturya’nın yeni büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer’i başkanlık makamında ağırladı. Topbaş çıkışta gazetecilerin metrobüsün TEM’den geçişi ve diğer konularla ilgili sorularını yanıtladı. Metrobüs FSM Köprüsü'nden de geçecek
Kadir Topbaş metrobüsün TEM’den Fatih Sultan Mehmet köprüsü kullanılarak Anadolu yakasına geçeceği haberlerine dair şunları söyledi; "Esasında İstanbul’un birçok alanında toplu taşıma araçlarının kullanılması konusunda çalışmalarımız var ve bu çalışmalar birkaç yıldan beri yapmakta. TEM otoyolu üzerinden ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden karşıya geçebilir miyiz şeklinde etütler yapılıyor. Burada Karayollarıyla olan görüşmeler sonucu, onların bu konuya sıcak bakmaları gerekmekte. Diğer taraftan da biz bu sistemi nasıl kurarızın çalışmalarını yapıp, fizibıl olup olmadığına bakıyoruz. Ne kadar yolcu talebi var ve hangi noktalar arasında olabilir diye değerlendirme yapılıyor. Sonuçlar oldukça verimli çıkarsa, tabii ki böyle bir talebimiz olacak Ulaştırma Bakanlığımız ya da Karayollarından."
“Trafik ve yolcu sayımlarına göre hangi noktalara yapılabilir diye düşünülüyor”
Topbaş, güzergah konusunda; "Onu tabii şimdi net söyleyemiyorum, etüt aşamasında. Trafik ve yolcu sayımları yapılıyor. O sayımların vereceği sonuçlara göre değerlendirip hangi noktalara arasında bu yapılabilir diye düşünüyoruz. İkitelli’den başlayarak mı karşıda hangi noktaya gider? Nerelerde transfer merkezleri olur? Bu etüt aşamasında, bölüm bölüm arkadaşlarımız çalışıyor" dedi.
Metrobüs Beylikdüzü’ne gittiğinde yolcu sayısı 1 milyonu bulacak
Topbaş metrobüs yolcusu sayısı hakkında ise; “Biz 400 bin metrobüs yolcusunu düşünürken, şu anda 700 bini geçti. Beylikdüzü’ne gittiğimiz zaman 1 milyonu bulacak. Bir omurga oluştu orada. Diğer tarafta buna benzer bir aks daha yapılırsa şehirde rahatlama olur. Diğer taraftan da Marmaray devreye girdğinden güneydse İstanbul üç noktada geçiş sağlamış olacak diye düşünüyorum" dedi.
"Kar yağışıyla ilgili gerekli önlemler alındı"
Topbaş, kar yağışıyla ilgili ise gerekli önlemlerin alındığını söyleyerek; “Soğuk etkisi ve zemine etkisi bizim için önemli. 532 ton zannediyorum tuz ve solüsyon atıldı dün geceden itibaren. Dün geceden itibaren 352 evsiz Metin Oktay tesislerinde misafirimiz. Sistemimiz çalışıyor. Bir problem yok" dedi. www.tasimacilar.com 09.02.2012 / 11:10