Furtuna: “TGS EfficentLine’ı deneyen vazgeçemiyor”

Furtuna: “TGS EfficentLine’ı deneyen vazgeçemiyor”

MAN bayisi MAN Otomotiv Ticaret Ltd. Şti.’nde Grup Satış Müdürü olarak görev yapan Birhan Furtuna ile MAN Kamyonu ve sektörü değerlendirdik. Furtuna, “Efficentline’ı deneyen vazgeçemiyor” dedi.

35 yıldır MAN’ın bünyesinden yer alan Ankara Merkezli bayii MAN Otomotiv Ticaret Ltd. Şti. son 3 yıldır da satış hizmeti veriyor. MAN’ın tüm hizmetlerini 6 şubesinde gerçekleştiren MAN Otomotiv’in 3 Ankara şubesi, İstanbul, Kayseri ve Samsun şubeleri ile otobüs ve kamyon konusundan tüm müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteriyor. 3 yıl önce satış hizmeti vermeye başlayan MAN Otomotiv, 2011 yılından kamyon satışta Türkiye birinciliği kazanarak MAN adına Türkiye’de güzel bir başarıya imza attı.


“2011’de tüm bayileri geride bıraktık”
MAN Otomotiv Ticaret Ltd. Şti. olarak 2011 yılında kamyon satış da tüm MAN ailesi içinde Türkiye hatta dünya birincisi oldukları dile getiren MAN Otomotiv Ticaret Ltd. Şti. Grup Satış Müdürü Birhan Furtuna, 2012 yılında bu hedefler doğrultusunda belirlediklerini ifade etti. Furtuna, “2011 yılını kamyon satışı anlamında tüm MAN bayilerini geri de bırakarak kapattık. 1200 adetlik bir kamyon satışına ulaştık. Bu bize Türkiye birinciliğinin yanında MAN’ın düzenlediği yarışmayı kazanma fırsatı da sundu. 2012 yılında da aynı hedeflere ulaşmak ve birinci olma amacındayız. Şuanda 485 rakamındayız yılsonuna kadar bu rakamı 1000’e çıkarma amacındayız. Araya bayramların ve ramazan ayının girmesinden dolayı geçen yıl ki satış rakamlarını yakalamayabiliriz ama 1000 araçlık bir satış hedefini yakalayabileceğimiz düşünüyorum” “EfficentLine ile ilgili çok iyi tepkiler alıyoruz”
MAN’ın yeni çekicici TGS EfficentLine ile ilgili çok iyi geri dönüşler aldıklarının altını çizen Furtuna, yakıt tasarrufu konusunda EfficentLine’ın kendi segmentinde şuanda lider olduğunu ifade etti. Furtuna, “TGS EfficentLine ile ilgili çok iyi tepkiler alıyoruz. Aracın donanımlarının yanı sıra yakıt tasarrufu sağlaması müşterilerimiz bu araca yönelten en önemli etken. Aynı zamanda 500 kg daha hafif olması sebebiyle lojistik ve nakliye firmalarının yük taşıma verimliliğini de arttırıyor. Test etmeleri için firmalara verdiğim araçlarla ilgili çok iyi geri dönüşler ve siparişler alıyoruz.”


“Pazar payımızı yüzde 12’ye çıkarma hedefindeyiz”
İstanbul’daki kentsel dönüşüm sürecinde markların araç yetiştirmekte zorlanacağını dile getiren Furtuna, MAN Otomotiv’in bu konuda stoklar oluşturduğunu ve kentsel dönüşüm sürecinde MAN’ın İstanbul’daki pazar payını yüzde 20’lere çıkarma hedefleri olduğunu da belirtti. Furtuna, “MAN Kamyon’un 2011 yılı Türkiye geneli pazar payı yüzde 8’lerde idi bu yıl bu rakamı yüzde 12’lere çıkarma hedefimiz var. Kentsel dönüşüm süreci ve büyüyen lojistik sektörü bu hedefimize ulaşmada biz çok katkı sağlayacağını düşünüyorum.” “Mobil servis ile bakım maliyetlerini düşürüyoruz”
MAN Otomotiv Ticaret Ltd. Şti olarak 6 şubelerinde de mobil servis olduğunu belirten Furtuna, mobil servisin müşteriler açısından daha avantajlı olduğunu belirterek sözlerine şöyle sürdürdü: Mobil servis hizmetimiz sadece yolda kalan araçlara uygulamıyoruz. Yüklü alım yapan şirketlerin şantiyelerine gidip yerin de bakım yapma şansımızda var. Bu da müşterimize şöyle bir avantaj sağlıyor 30 aracın servise gelmesine gerek kalmıyor tek aracın şantiyeye gitmesiyle bakım yapılabiliyor. Bakımda ve arıza da önemli olan zamanında teslim etmek bizde arızanın erken giderilmesi için ciddi anlamda mesai harcıyoruz. Servis konusunda 6 lokasyonumuzda da çok iyi konumdayız”


“Eğitimli şoför firmanın yüzüdür”
Lojistik ve nakliye sektörünün en büyük sıkıntısının eğitimsiz şoförlerin oluşturduğunu ifade eden Furtuna, “Araçlar son teknoloji ürünler ile donatılmış durumda olmasına karşın o kullanan şoför o donanımların ne olduğunun bile farkında değil. Araçlar satarken ve bakım sırasında şoförlere ciddi anlamda eğitim veriyoruz. Lojistik şirketleri şoför seçerken çok dikkat etmeli bence. Bugün ortalama bir çekiciye 200 bin TL dersek bu kadar büyük paraları güvenmediğiniz ya da yok parasına çalıştırdığınız eğitimsiz şoföre verirseniz kötü sonuçlar doğurabilir. Şoförün yaşam standardını yükselteceksin hem arabaya hem işe gözü gibi bakar. Araç arızalarına baktığımızda arızaların birçoğu şoförden kaynaklanıyor. Bu tarz durumları en aza indirmek için eğitimli ve standardı yüksek şoför çalıştırmak bu sektörün en önemli görevi olmalı.” Abdullah Karlıdağ www.tasimacilar.com 20.07.2012/12:04