Fuso Canter yeni modellerini görücüye çıkardı

Fuso Canter yeni modellerini görücüye çıkardı

Üstün performansı ve yakıt ekonomisiyle ‘kamyoncunun dostu’ olan Mitsubishi Fuso Canter yeni 3,5 tonluk kamyonetlerini ve 7,5 tonluk çift kabin kamyonunu Türkiye pazarına sundu.

 

Mitsubishi Fuso Canter yeni 3.5 tonluk kamyonetlerini ve 7.5 tonluk çift kabin kamyonunu Türkiye pazarına sundu. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, 1984 yılından bugüne Türkiye hafif kamyon pazarında başarılı bir satış grafiği sergileyen Mitsubishi Fuso Canter’ın ‘kamyoncunun güvenilir dostu’ olmaya ettiğini söyledi. Canter’in sınıfında adı yakıt ekonomisiyle özdeşleşen bir araç olduğunu ifade eden Eşref Zeka, “Mitsubishi Fuso Canter’in 3.5 tonluk kamyonet ve 7.5 tonluk çift kabin kamyon modellerini bugün Türkiye pazarına sunuyoruz. Böylece pazarda, Mitsubishi Fuso hafif kamyon ailesini tamamladık ve Temsa Motorlu Araçlar olarak Canter’in versiyon sayısını 8’den 12’ye yükselttik” dedi.

"2015 satış hedefi 3 bin" 

2014 yılında 1800 civarında Canter satışı gerçekleştirdiklerini, bu yılki hedeflerinin ise 3 bin olduğunu belirten Eşref Zeka satışının 1000 adedinin 3,5 ton pazarından geleceğini ifade ederek “Biz 2014’e göre iki kat bir büyüme öngörüyoruz. 2013’te yüzde 25, 2014’te yüzde 25 ile kapattık. 2015 sonu itibari ile yüzde 35’ler seviyesine ulaşacağımızı tahmin ediyorum. İlk 4 ayda yüzde 30’un üzerinde. Çift kabinli 7,5 tona giriyoruz. Bugüne kadar satış yapmadık. Burada talebin daha çok kamu ağırlıklı olacağını öngörüyoruz. 3 bin hedefi içinde 7,5 ton satışı dahil değil. 2016’da, 7,5 ton çift kabinli kamyon satışının daha etkin olacağını düşünüyorum. 2014’ün ilk 4 ayında 338 adet Canter satışı olurken bu yılın ilk 4 ayında bu rakam 813 oldu” dedi.

“İlk çeyrekte yüzde 54 büyüme gerçekleştirdik”

Geçen yılın ortalarında Türkiye pazarına Fuso Canter’in 8.5 tonluk versiyonunu sunduklarını hatırlatan Eşref Zeka, bu versiyonun geçen yıl ki satışlarına önemli bir değer kattığını belirtti. Mitsubishi Fuso Canter hafif ticari araçlarının bu yılın ilk çeyreğinde pazarın yüzde 54’lük büyümesine karşılık yüzde 104’lük bir büyüme başarısı gösterdiğini vurgulayan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü ”3.5 ton ile 10 ton arasındaki ticari araç pazarında geçen yıl 1800 adetlerde bir satış gerçekleştirdiklerini kaydetti.Zeka, hafif kamyon pazarında geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl satışlarını 2 kat artırdık” dedi.

fuso-5.jpg

“Türkiye’de 50 binden fazla Fuso Canter sattık”

Mitsubishi Fuso Canter’in girdiği tüm pazarlarda ya birinci ya da ikinci sırada yer aldığının altını çizen Eşref Zeka ”1984 yılından bu yana Türkiye’de satışını yapılan Canter’in bugüne kadar 80 binden fazla sattı” dedi.

2014 bizim yılımız oldu, 2015’te bizim yılımız olacak

Türkiye’nin Fuso Canter bakımından en önemli 20 pazarından biri olduğunu anlatan Eşref Zeka, ”Tüm Fuso Canter ailesinden yıl sonuna kadar 3 bin adet satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz,2014 bizim yılımız oldu, 2015’te bizim yılımız olacak. 2015 sonu itibarıyla yüzde 35’lik bir pazara ulaşacağımızı öngörüyoruz” dedi.

Rakiplerde bu özellikler yok 

Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, 3,5 tonda 3 farklı versiyonları olduğunu ve standart ve geniş kabin seçeneği sunduklarını belirterek 3 farklı uzunlukta şasi seçenekleri olacağını söyledi. Sözlerine devam eden Eşref Zeka “Özellikle 3,5 tonlardaki muadil rakiplere göre baktığımız zaman, öne çıkan bir avantajımız var. Araçların boş hali rakiplere göre daha düşük. Dolayısıyla bu sınıfta tonaj çok önemli. Her bir modelde, rakibe göre 200 kilo artı yük taşıma kapasitemiz olacak. 1500-1600 kilo civarında her bir versiyonun yük taşıma kapasitesi var. Bu da rahatlıkla tüm sorunları çözüyor. Biz tüm modellerde bunu standart olarak sunacağız. Tam bağımsız süspansiyon bu konfor açısından önemli. Bu özellik de bazı rakiplerde yok. Tüm Canter modellerde düşük yakıt tüketimi öne çıkıyor” dedi.

ADR’li kamyon yolda

Pazarın ilk 4 ayda gayet iyi gittiğini söyleyen Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, yıl sonuna kadar büyümenin devam edeceğini ama bu oranda yüksek gitmeyeceğini tahmin ettiklerini vurguladı7.5 tonluk çift kabinli kamyon pazarına ilk defa girdiklerini belirten Zeka, yakın zamanda pazara ADR’li kamyon ve kamyonetler sunmayı hedeflediklerini belirtti.

fuso-3.jpg

Disk Freni ve bilgi ekranı standart olacak

3.5 tonda rakiplerine göre 200 kilogram daha hafif olduklarının altını çizen Eşref Zeka, aracın düşük yakıt tüketimi, uzun motor ömrü, düşük boş ağırlık, yüksek yükleme kapasitesiyle öne çıktığını vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti “3.5 tonların tamamında disk frenleri ve bilgi ekranları standart olacak. Gıda, hızlı tüketim, beyaz eşya, mobilya, cam vb hedefteki sektörlere satış gerçekleştirme amacımız öne çıkıyor”

3.5 tonluk Canter yakıt ekonomisi göz dolduruyor

Yeni 3.5 tonluk Canter, gıdadan beyaz eşyaya, ev tekstilinden mobilyaya farklı sektörlerden müşteri için ideal bir alternatif olarak öne çıkıyor. Yüksek verimli hafif kamyonları ile rakiplerinden bir adım öne çıkan Canter, yakıt ekonomisi sunan motoruyla da dikkat çekiyor. Gelişmiş fren sistemi ve araç durumunun sürücü tarafından anlık takibini sağlayan bilgi ekranıyla kullanım kolaylığı sunuyor. Canter, bağımsız helezon tip ön süspansiyon sistemiyle sürüş konforunu maksimuma çıkarıyor.

Canter 7.5 tonluk Çift Kabin ilk defa Türkiye’de

Mitsubishi Fuso, 7.5 tonluk kamyon pazarına yönelik yeni çift kabin kamyonunu da Türkiye pazarına sundu. İlk defa çift kabin olarak pazara sunulan 7.5 tonluk kamyonlar, inşaat, itfaiye, bakım-onarım gibi işlerde kullanılabilecek.

fuso-2.jpg

fuso-6.jpg

fuso-canter-manset-001.jpg

fuso-4.jpg

fuso-1.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum