Galip Öztürk yurtdışında okul yaptıracak

Galip Öztürk yurtdışında okul yaptıracak

Metro Holding Onursal Başkanı İşadamı Galip Öztürk, yurtdışında faaliyet gösteren Fetullah Gülen okullarının kapatılması gündeme gelince, okul yaptırıp devlete bağışlamak için harekete geçti.

İşadamı Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sıkça gündeme getirdiği ve faaliyet gösterdiği ülkelere çağrı yaparak Gülen Okullarının kapatılmasını istemesi üzerine ilk hamleyi yaptı. Öztürk, Metro Holding’in iştiraklerinden olan ve Gürcistan’da faaliyet gösteren Avrasya Georgia A.Ş imzasıyla Batum Başkonsolosluğu aracılığıyla, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları’na bir dilekçe gönderdi.

Öztürk’ün dilekçesi’nde şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun yapmış oldukları açıklamalara istinaden, “Yurt Dışı Eğitim Kurumları” ile alakalı  kurulacak olan “ Maarif Vakfı “nı bir devlet meselesi olarak gördüğümüzü açıkça  ifade etmem gerekir.

'Var olduğu iddia edilen Fettullah Gülen Terör Örgütü' tarafından geçtiğimiz yıllarda Batum'da inşa edilen ve bu zamana kadar gönderinde Türk bayrağı dalgalanan, ismi ise bir Türk ismi olan okulda ilginç gelişmeler yaşanmaktadır. 

Okul yönetimi aldığı ani bir kararla ve muhtemelen kendilerini gizlemek maksadıyla, önce gönderde ve sınıflarda bulunan bütün Türk bayraklarını kaldırmış, ardından da "Refaiddin Şahin" olan adını, bir Gürcü adıyla değiştirmiştir. 

Yaşanan bu esef verici gelişmeler karşısında, Metro Avrasya Georgia A.Ş olarak, Batum'da Metro Holding Onursal Başkanı Sayın Galip Öztürk'ün adını taşıyacak bir okul yaptırıp, kurulacak vakfa bağışlamak istiyoruz.

Gereğini yüksek müsaade ve bilgilerinize arz ederiz.

Mehmet Ayag

Metro Avrasya Georgia A.Ş

Yönetim Kurulu Başkanı 

 

galipozturklogo.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.