Galip Öztürk’ten sektöre ‘Otogar’ sözü

Galip Öztürk’ten sektöre ‘Otogar’ sözü

Bayrampaşa’da bulunan İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın 2019 yılından sonraki geleceği tartışılırken çok önemli bir açıklama da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Kurucu Onursal Başkanı Galip Öztürk’ten geldi

Sürenin uzatılması için girişimde bulanacaklarını belirten Öztürk, “Otogar’ın işletmecisi AVTER olarak, 2019’u, 2030’a kadar uzatmaya söz veriyorum” dedi.

Türk karayolu yolcu taşımacılığı sektörünün önde gelen temsilcileri, Türkiye Otobüsçüler Sosyal Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın (TOSEV),  15-18 Aralık tarihleri arasında, Batum’da gerçekleştirdiği organizasyonda buluştu.  Toplantının, 17 Aralık Cumartesi günü düzenlenen gala yemeğine katılan  TOFED Kurucu Onursal Başkanı ve Metro Holding Yönetim Kurulu Galip Öztürk önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasına, İstanbul Beşiktaş’taki ve Kayseri’deki hain terör saldırısında şehit olan vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Galip Öztürk; “Terörle bizi yıldırabileceklerini zannedenler sadece yanılırlar. Türk milleti büyük bir millettir. 15 Temmuz’da hepimizin birer Ömer Halisdemir olacağını dünyaya göstermiş bir millete üç tane bomba patlatarak korku veremezsiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca söylediği gibi tek bayrak, tek vatan, tek millet” dedi.

Milli seferberlik duyguları ile vatana sahip çıkmamız gereken bir dönemden geçtiğimizin de altını çizen Galip Öztürk, “Sektörün sorunlarıyla elbette uğraşmalıyız ama bu sorunlarla uğraşırken dil, din, ırk, bölge ayrımı gözetmeksizin Anadolu coğrafyasının farklılıklarını zenginliğimiz olarak görmek zorundayız. Farklılıklarımız zenginliğimizdir, bölmek fitne sokmak isteyenlere her zaman 15 Temmuz ruhu ile cevap vereceğiz. Herkes "acaba ben ne yapmalıyım?" diye sormadan, vatandaşlık bilinciyle üzerine düşeni yaparsa, milli mücadelede zafer bizim olur" diye konuştu.

OTOGAR YÖNETİMİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı konusunda yanlış bilgilendirildiğini ve kendileriyle karşı karşıya getirilmek istendiğini vurgulayan Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk şunları söyledi: “Sayın Kadir Topbaş, 15 Temmuz’dan sonra bir çelişki ile İstanbul Otogarı’nı boşaltacağı konusunda bize bir ihtarname gönderdi. Benim iddiam hep şuydu; belediyedeki bir kısım paralelciler, benim otogarı işleten şirkette  (AVTER) söz sahibi olmamı kaldıramayanlar, bu gücü benim elimden almak isteyenler sadece bana olan intikam hırsları için Sayın Kadir Topbaş’ı yanlış söylemlerle ikna ederek yıllarca otogarı belediye ile birlikte idare etmemizi engellemişlerdir. AVTER, 22,5 yıldır, Otogar’ın ortak giderlerini ortaklarından sembolik bir ücretle alan anonim bir  şirkettir. Bu şirketin gelir kaynakları sadece otopark ücretleri ve kapı giriş-çıkış ücretleridir.  Kapıları açıp, otogarı ücretsiz hale getirmek isteyenler, 25 dakikalık ücretsiz otopark uygulamasını manipüle ederek AVTER’i sarsmaya çalıştılar. Oysa ki bizim ücretsiz otopark alanlarımız her zaman var olmuştur. Çünkü sözleşmemiz gereği ücretsiz otopark alanını sağladığımızda diğer alanlardan giriş-çıkış ücreti alınmasında yasal olarak hiçbir sakınca yok. Üzerimize düşen sorumluluğu ücretsiz park alanları belirleyerek yerine getirmişiz. Ancak buna rağmen kapılarımızı tamamen açarak otogarı ücretsiz hale getirmek isteyenler oldu.”

SÖZLEŞMEYİ 2030’A KADAR UZATMA SÖZÜ

İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ile ilgili olarak yapılan ücretsiz otopark manipülasyonun kendisinin FETÖ’nün kumpasıyla cezaevine girdiği dönemde başlatıldığına da dikkat çeken Galip Öztürk; “14 ayın sonunda cezaevinden çıktığımda bir baktım anonim şirketin gelirleri ile giderleri birbirini karşılamıyor. Çünkü 168 yazıhane ile 800-1000 arasındaki dükkanın ortak alan maliyetlerini anonim şirket karşılıyordu. Sadece otobüs giriş-çıkış ücreti gelirleri de masrafa yetmiyordu. Bunun içinde çare üretmek, elimizden alınan hakları geri almak gerekiyordu. Allahın izni ile bunları hallettik ama birileri çok rahatsız olmuştu. Sayın Kadir Topbaş, ‘15 gün içinde otogarı boşaltın’ diye yazı gönderdi bilmeden. Belediyedeki kripto paralelcilerin hala görevde olduğunu bilerek konuşuyorum. Ama Allah ülkemizin başındaki Sayın Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Böyle bir haksızlığın yapılamayacağını 15 Temmuz’da ruhunu, özgürlüğünü ortaya koymuş bu insanlara bunun yapılamayacağı konusunda sanıyorum belediyeyi uyardılar. Biz de şimdi diyoruz ki;  15 Temmuz ruhunu taşıyan sektör olarak, otogarın yatırımcıları olarak, Otogar’ın süresini uzatmak için üniversiteden teknik görüşü aldık. Mahkeme dosyamızı hazırladık bekliyoruz. Ancak bunları uygulamaya koymadan önce de devlet büyüklerimiz ile istişare edeceğiz. Ortaklarımıza şunu söylüyoruz; AVTER olarak 2019’u, 2030’a kadar uzatmaya söz veriyorum”  diye konuştu.

“1987’de 20 milyon dolar yatırım yapılması öngörülen otogara 130 milyon dolar civarında para harcadık” diyen Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi içindeki paralelcilerin otogarı pasifize etmek amacıyla yeni bir otogar yeri belirlediklerini, Başbakan Binali Yıldırım’ın ise bu dosyayı kaldırıp attığını ifade etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.