Gaziantep'li nakliyeciler Çetin Nuhoğlu'na tam destek verdi

Gaziantep'li nakliyeciler Çetin Nuhoğlu'na tam destek verdi

Nuhoğlu, “Çalışmak istiyorsan katılmak zorundasın” sloganıyla başladığı Anadolulu Nakliyecilerle sektör toplantılarına devam ediyor.

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda UND Yönetim Kurulu ve İstişare Kurulu Eski Başkanı Çetin Nuhoğlu, 14 Aralık Cuma günü Kayserili nakliyecilerle yaptığı toplantıda UND başkan adaylığını resmen açıklamıştı. Nuhoğlu, “Çalışmak istiyorsan katılmak zorundasın” sloganıyla başladığı Anadolulu Nakliyecilerle sektör toplantılarına Bolu ve Kayseri’nin ardından Gaziantep'te devam etti. 19 Aralık Çarşamba akşamı Gaziantep Grand Hotel'de gerçekleşen toplantıya 350 civarında nakliyeci katılırken, Nuhoğlu UND Başkanı Özmen'e yüklenmeye devam etti. "Türkiye’yi müstemleke zanneden o kovboylara, bu sektörün gücünü göstereceğim. O Osmanlı tokadını vuracağım" diyen Nuhoğlu, Özmen'in UND Başkanlığı için aday dahi olamayacağını söyledi. "Özmen UND başkanlığı için aday dahi olamayacak"
Kayseri'de olduğu gibi Gaziantep'te de davullu zurnalı karşılanan Nuhoğlu, UND'nin mevcut Başkanı Ruhi Özmen'e ağır sözlerle yüklendi. Özmen'in sektöre ihanet ettiği iddiasında bulunan Nuhoğlu, UND'nin 18-19 Ocak tarihlerinde yapmaya hazırlandığı Genel Kurul toplantılarında Özmen'in bölgelerden aday çıkaramayacağı gibi yeniden Başkan olmak için aday dahi olamayacağını söyledi. Nuhoğlu, Özmen hakkında suç duyurusunda bulunacak
Gaziantep nakliyecileri tarafından yoğun ilgi ve sevgi gösterileri ile karşılanan Nuhoğlu, mevcut UND Başkanı Ruhi Özmen'in UN Ro-Ro davası ile ilgili herhangi bir adım atmaması durumunda 5 Ocak günü savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Rekabet Kurulu'nun UN Ro-Ro hakkında verdiği yıkıcı rekabet uygulaması yönündeki kararının ardından UND Başkanının Un Ro-Ro'ya yönelik tazminat davası açmaması çok tartışılmıştı. 19 Ocak'ta yapılacak Genel Kurulun ardından 21 Ocak günü UND'nin yeni Başkanı belli olacak. Başkanlığın muhtemel isimlerinden Nuhoğlu, UND ile UN-Ro-Ro orasındaki anlaşmayı 21 Ocak’ta alacağım ve yırtacağım" diyerek söz konusu tazminat davasını 21 Ocak günü açacağını belirtti. Dava açma konusunda "Bu benim andımdır" diyen Nuhoğlu, "Türkiye’yi müstemleke zanneden o kovboylara, bu sektörün gücünü göstereceğim. O Osmanlı tokadını vuracağım.” dedi. "sen kimsin ki şantaj yapıyorsun?"
Ruhi Özmen'in Rekabet Kurulundan UN Ro-Ro hakkında "yıkıcı rekabet uyguluyor" kararının çıkmasının ardından tazminat davası açmamasını eleştirmeye devam eden Nuhoğlu, Özmen'e "Sen kimsin ki tek başına karar veriyorsun? Sen kimsin ki eğer bunu imzalamazsanız ben istifa edeceğim diye şantaj yapıyorsun?" ifadelerinde bulundu. "Başkanlığıma yalnız UN Ro-Ro karşı çıkar"
UND'nin asli ve temsili hiç bir görevini yerine getirmediğini ifade eden Nuhoğlu, Kayseri'de sorduğu "Benim başkanlığıma kim karşı çıkar?" sorusunu hatırlatarak yineledi ve "Bu sektörü ileriye taşımak isteyenler benim başkanlığıma karşı çakar mı? Şeffaf bir yönetim isteyenler karşı çıkar mı? Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Moldova, Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Türkiye derneklerinin kurmuş olduğu Uluslararası Platformun onursal başkanı olan Çetin Nuhoğlu'na kimse karşı çıkar mı? diyerek kendisinin başkanlığına sadece UN Ro-Ro'nun karşı çıkacağını belirtti. "Tekel şirketine sattı"
İki ay evvel bir toplantıda eski RODER Başkanı Necmi Çoban, eski UND Başkanı Tamer Dinçşahin, UND mevcut Başkanı Ruhi Özmen ve kendisi arasında geçen bir konuşmayı anlatan Nuhoğlu, o konuşmada Dinçşahin'in Özmen'e dava açılıp açılmayacağını sorduğunu ve Özmen'den hayır açılmayacak cevabı alındığını belirterek,"Bunu benim ve Necmi Çoban'ın önünde dedi. Diyorum ya bu insan içten pazarlıklı. Küçük menfaatler yüzünden UND'yi bir tekel şirketine sattı" ifadelerinde bulundu. "2 bin kişilik bir ordu kuracağım"
Nuhoğlu, yeniden UND Başkanı olması halinde, seçimin ertesi günü tüzükte gerekli değişikliklerin yapılarak, 2 bin kişilik bir ordu kuracaklarını vurguladı ve UND’yi yeniden Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. UND üyeleri desteğini çekmeye devam ediyor
Geçtiğimiz hafta Kayseri'de yapılan toplantıda 7 UND üyesi firma sahibi UND üyeliklerinden istifa etmişti. İstifalar bu hafta'da devam etti. Gaziantep'te yapılan 3. toplantıda da Gaziantepli üyeler UND’deki görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Şahin Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı UND Yönetim Kurulu Üyesi Memik Taner ve Kömürler Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çirkin istifa ettiklerini açıkladı. Yine aynı şekilde İsmail Çirkin UND Gaziantep Bölge Çalışma grubundan Selami Demir, Cevdet Demir, Esat Aba, Yusuf Eruh, Ahmet Şahane, Lütfü Erdal, Mehmet Taşdemir, Zeki Özkan da UND Gaziantep Bölge Çalışma grubundan istifa etti. "Özmen'in yaptığı içten pazarlıktır"
19 Ocak'ta gerçekleştirilecek UND Genel Kuruluna katılacak nakliyecilerin uçak biletleri ve otel masraflarının UND tarafından karşılanacak olması konusunda UND Başkanı Özmen'e "Daha önce, uçak biletlerini dahi ödemezken, şimdi ne oldu da otel paralarını dahi UND’ye ödetiyorsun?" sorusunu yönelten Çetin Nuhoğlu bu durumun içten pazarlık olduğunu ifade ederek “Yatacak paralarını da otel paralarını da ödüyorlar, nereden geliyor bu para. Acaba Un Ro-Ro; aman Engin, durum kötü, Çetin Başkan geliyor ne yap et, nakliyeciyi otelde yatır da kandır mı dediler? Bu nakliyeci bunlara kanar mı, Bu zamana kadar neredeydiniz peki? Akıl düşünce bu kadar bir insan içten pazarlıklı olunca bu kadar düşünebiliyor?” dedi. "Özmen rakamları çarpıtıyor"
Yabancı plakalı araçların Türkiye'de yaptıkları nakliye oranının yüzde 22'den yüzde 45'e çıktığını ifade eden Nuhoğlu, rakamların UND Başkanı tarafından çarptırıldığını iddia etti. UND Başkanı Özmen'in yabancı nakliyeci oranının yüzde 13’den yüzde 15’e çıktığını belirttiğini söyleyen Nuhoğlu,"Bir milyon 400 bin taşımamız varmış da bu taşımanın sadece 273 bini yabancılara aitmiş. Bu taşımaların 800 bini Habur’da zaten. Geçen gün açıklamamda Batıya yapılan taşımalara baksanıza dedim. 2007 yılında batıya olan 400 bin taşımanın 325 bini Türk taşımacılar yapıyordu. 2012 yılında ise taşımalarımız 500 bine çıktı. Ancak, Türk nakliyecisi bu taşımaların 300 binini yaparken, yabancı taşımacı sayısı 200 bine çıktı. Oran yüzde 22 idi. Yüzde 45 çıktı” ifadelerinde bulundu. "Sektör Bulgarlara peşkeş çekiliyor"
Özmen’i başkan olmaya U.N Ro-Ro’nun teşvik ettiğini öne süren Nuhoğlu, sektörün U.N Ro-Ro’ya ve Bulgarlara peş keş çekildiğini, UND Başkanı’nın Bulgarlarla iş birliği yaparak Türk nakliyecisine ihanet ettiğini iddia etti ve bunun hesabını soracağını dile getirdi. Başkan ve 5-6 yönetim kurulu üyesinin Ulaştırma Bakanlığı’na ziyarette bulunduğunu belirten Nuhoğlu, bu ziyaretin sektör sorunları için yapılmadığı iddiasında bulundu. Özmen'e "Ziyarette Türk nakliyecisinin sorunlarını mı konuştunuz yoksa Bulgar nakliyecisi daha avantajlı nasıl gelir onu mu konuştunuz?" sorusunu yönelten Nuhoğlu, ziyaretten eli boş dönüldüğünü ifade ederek UND'nin "Küçük ve orta ölçekli nakliyeciler için bana öneri getirmediğiniz, sadece kendiniz ve birkaç büyük firmanın menfaati için geldiğiniz müddetçe UND’nin hiçbir menfaati karşılanmayacaktır" cevabını aldığını söyledi. "UND'nin tek misyonu UN Ro-Ro'ya hizmet etmek"
UND'nin hiç bir misyonu kalmadığını ifade eden Nuhoğlu, derneğin tek misyonunun UN Ro-Ro’ya hizmet etmek olduğu iddiasında bulunarak derneğin artık insanların ümidi olmaktan çıktığını ifade etti ve "Hiç bu kadarını ummuyordum. Bu kadar alçaklık da beklemiyordum" dedi. Başkan adayı Nuhoğlu, UND’nin sektörün en önemli sorunları olan şoför davaları, vize, geçiş belgeleri ile ilgili bir şey yapmadığını belirterek, UND’nin bakanlığı yeterince bilgilendirmediğini ve bu yüzden son yayınlanan 2-3 önergenin geri çekildiğini ifade etti. Türkiye’de bulunan 1980 adet C2 yetki belgeli firmadan sadece bin tanesinin UND üyesi olduğunu belirterek, geriye kalan 980 adet firmanın neden "Ben UND’ye üye olursam geleceğimi ve işimi büyütürüm, Ankara’daki işlerini hallederim" diye düşünmediğinin sorgulanması gerektiğini belirtti. "Özmen'in ne diyeceğini merak ediyorum"
Nuhoğlu'nun seçim çalışmalarına başlamasının ardından Mevcut UND Başkanı Ruhi Özmen de bugün (20 Aralık Perşembe) Hatay, 21 Aralık Cuma günü ise Mersin’deki nakliyecilerle buluşacak. Nuhoğlu, Özmen'in yapacağı toplantılarda ne söyleyeceğini merak ettiğini belirterek, “UN Ro-Ro olarak, beni istemeyen olarak, avukat olarak Hatay’da Mersin’de ne diyecek merak ediyorum. Hatay’da daha önce ben sektörü tedarikçilerden kurtardım dedi. Yarın yine bunları söyleyebilecek mi? En başarılı başkan benim diyor. Yine bunu söyleyecek mi?" dedi. "UND'nin sahibi tüm Türkiye'dir"
Özmen'e UND'nin geçmişini biliyor musun? sorusunu yönelten Nuhoğlu, "38 yıldır yaşayan bu dev abideyi cami avlusuna bırakılmış bebek mi sandın? Bunun sahibi Bolu, Kayseri, Antep, İstanbul, bütün Türkiye’dir" dedi. UND'nin yan yana gelerek Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise en başarılı projesini kendisinin de içinde bulunduğu yönetimin yaptığını ifade eden Nuhoğlu, Özmen'e o zaman neredeydin? diye sordu. "Özmen'in etrafında kimse kalmayacak"
Özmen'in foyası meydana çıktı diyen Nuhoğlu, bu hafta sonundan sonra Özmen'in etrafında kimse kalmayacağını ifade ederek, "Bölgelerden aday bile çıkartamayacak. İstanbul’dan bile aday çıkartamayacak. Çünkü foyası meydana çıktı. Şu anda ayrılamayışının bir tek nedeni var. O da UN-Ro-Ro baskı yapıyor. Otel paralarını da verelim. Başka şey de verelim. Çetin bey gelirse ne yapacağı belli olmaz” açıklamasında bulundu. Nuhoğlu, Anadolu'nun ilgisinden memnun
Kayseri'de mehter takımı ile karşılanan Nuhoğlu, Gaziantep'te de halk oyunları ekibi ile karşılandı. Çıktığı Anadolu turunda yoğun ilgi ve sevgi ile karşılanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Nuhoğlu, yaşadığı bu mutluluğun ömür boyunca tattığı hiç bir mutluluğun yerini alamayacağını belirterek, "Bu dostlukları hiçbir zaman unutmayacağım" dedi. Öte yandan Anadolu turunun 3. ayağında Nuhoğlu Gaziantepli nakliyecilerden tam destek aldı. UND Yönetim Kurulu Üyesi Memik Taner yaptığı konuşmada " Gaziantepli nakliyeciler olarak Nuhoğlu'nun yanında olduğumuzu gururla söylemek istiyorum" ifadesinde bulundu. Bolu, Kayseri ve Gaziantepli nakliyecilerin dernekten ümidi kestiklerini, ancak kendisinin yeniden aday olmasıyla birlikte ümit ışığı doğduğunu söylediklerini belirten Nuhoğlu, "Bu duygular beni o kadar çok etkiledi ki acaba diyorum iki senedir çektiğim vicdan azabı iki senedir çektiğim bu kadar sıkıntı belki de bunun müjdesi olarak bunları bana gösteriyor.” dedi. "Ben kişi olarak önemli değilim"
Nuhoğlu son olarak Tırsan firmasının önemli bir yerde olduğunu ancak bunların kendisinin gözünde olmadığını ifade ederek “Benim ismim Çetin Nuhoğlu. Kişi olarak önemli değilim. Avrupa’nın ikinci büyük firmasıyım. Türkiye’nin 150. büyük firmasıyım. 1 milyar dolardan fazla cirom var. Daha geçen ay 7 bininci treyler üretim bandından indi. Daha geçen hafta Rusya’daki fabrikamı açtım. 7 değil 17 bin treyler de yapsam gözümde değil. Gaziantep'te Tırsan'ın pazar payı yüzde 74. İstanbul’da yüzde 63. 10 milyar dolar ciromun önemi yok. Şu dostluğu parayla alamazsınız, şu ortamı parayla sağlayamazsınız. Bu güvenle, ilişkiyle, sizlerle olur” dedi. Nurcan GÜNEŞ www.tasimacilar.com 20.12.2012 Saat:09:57