Gefco, Cebelitarık Boğazı'ında Glt'yi Satın Aldı

Gefco, Cebelitarık Boğazı'ında Glt'yi Satın Aldı

Endüstriyel ve otomotiv lojistiğinde Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden biri olan GEFCO Grubu, Avrupa-Fas taşımacılığında öncü role sahip İspanyol GLT şirketini satın aldığını duyurdu.

Cebelitarık Boğazı geçişlerinde lider ve uzman bir firma olarak tanınan İspanyol GLT şirketi, 1998 yılında kuruldu. GLT’nin özellikle Otomotiv ve Moda müşteri arasında uzmanlığı biliniyor. Algeciras ve Tangiers şehirleri arasındaki geçişlerin önemli operatörlerinden biri olan şirket, bu rotada 75 adet TIR ve 380 adet treyleri ile yılda 16 binin üzerinde geçiş sağlıyor.

Fas’ın hızlı büyüyen dinamik bir endüstriye sahip olduğunu ve bu özelliğinin mükemmel potansiyeller sunduğunu belirten GEFCO Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal sözlerine şu şekilde devam etti:“Otomotiv, havacılık, perakende ve endüstri sektörlerindeki ana müşterilerimizden bazıları üretim kapasitelerini artırmak için ağırlıklı olarak Fas’a yatırım yapıyor. Bu nedenle de lojistik desteğe ve güvenilir çözümlere ihtiyaç duyuyorlar.  Hızlı bir büyüme sergileyen pazarların sunduğu fırsatları yakalamak için GLT’nin bilgi birikiminden de yararlanarak kendimizi en iyi şekilde konumlandıracağız. ”

GLT, Avrupa-Fas hattında uzmanlaşmış bir firma olarak tamamen GEFCO İspanya'nın mülkiyetinde ve yönetiminde olacak. GEFCO'nun İspanyol şirketi, 700 çalışanı ve 5000 endüstriyel müşterisiyle lojistik sektöründe 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor. Tüm GLT ekibi, mevcut ofislerinde müşterileri için sağladıkları hizmet, itimat ve güvenlik kalitesinden ödün vermeden servis sunmaya devam edecek.

GEFCO’nun güçlü bir uluslararası ağa ve köklü uzmanlığa sahip olduğunu belirten GLT CEO’su Cristina Orbea, firmaya katılmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Orbea “Sahip olduğumuz bilgi ve deneyim kombinasyonunun iki şirketin müşterileri için daha iyi hizmet sağlayacağından ve işletmelerimizin gelecekte büyümesine katkı sunacak koşullar oluşturacağından eminiz” dedi.

Anlaşma, formalitelerinin tamamlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

GLT HAKKINDA

• Kuruluş tarihi: 1998

• Çalışan sayısı: 229

• Kurucu: Pierre & Christine Dartiguelongue ve Mikel Orbea

• Genel Merkez: Oiartzun

• Ofisler: Madrid, Algeciras, Tangiers, Lizbon

• Ana faaliyet ülkeleri: İspanya, Fas, Portekiz, Fransa, Almanya, Belçika, Birleşik Krallık

• Ciro: 35 milyon € (2017 görünümü)

• Anahtar sektörler: otomotiv, moda

GEFCO GRUP

GEFCO, müşterilerinin rekabet gücünü arttıran bir katma değer kaynağı olarak üreticiler için lojistik planları geliştiriyor ve uyguluyor. GEFCO’nun müşterilerine sunduğu performans, en karmaşık ve zorlu sektörlerden biri olan özellikle otomotiv sektöründeki 65 yıllık deneyim ve uzmanlığa dayanıyor. 150 ülkede faaliyet gösteren GEFCO, Avrupa’nın ilk 10 grubundan biridir. 2016'da 4,2 milyar Euro ciro elde etti ve 12 bin kişiyi istihdam ediyor. Dünyanın her yerinde 300'den fazla konumda bulunan GEFCO, beş kıtada faaliyetlerini geliştiriyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.