GEFCO, Cezayir Pazarı’na Giriyor

GEFCO, Cezayir Pazarı’na Giriyor

Sanayi lojistiği alanında dünyanın öncü şirketlerinden biri olan, Avrupa’nın otomotiv lojistiği alanındaki lider şirketi GEFCO Grup, Kuzey Afrika’daki ağını Cezayir Pazarı’na girerek genişletiyor

GEFCO Fas ve Kuzey Afrika Bölge Müdürü Jean-Paul Ornano konuyla ilgili olarak, “GEFCO, Cezayir’de Grubun uluslararası standartlarına uygun şekilde yüksek katma değerli lojistik hizmetler sunuyor. Kuzey Afrika uluslararası ticaret açısından yüksek potansiyele sahip dinamik bir bölge. Uluslararası ağımızın gücü müşterilerimizin hem yerel bazda gelişimine hem de Kuzey Afrika’ya ve Kuzey Afrika’dan uluslararası akışları yönetmelerine yardımcı oluyor” dedi.

Hızla büyüyen lojistik pazarını fethetmeye hazır

GEFCO, Afrika’nın en güçlü ekonomilerinden biri olan Cezayir’de (2015’te beklenen büyüme yüzde 5,5 kaynak: Uluslararası Para Fonu-2014 raporu) bir yapı oluşturarak yüksek potansiyele sahip bu bölgedeki büyümesini hızlandıracak.  

Yüzde 45’i 25 yaş altı gençlerden oluşan 38 milyonun üzerindeki nüfusuyla Cezayir, doğal kaynaklar açısından özellikle de hidrokarbon açısından oldukça zengin ve dinamik bir ülke. Ülke aynı zamanda petrol rezervleri açısından da dünyanın en büyük 15. ülkesi.

Cezayir; Avrupa, Ortadoğu, Güney Amerika ve Asya ile ticaret açısından oldukça iyi bir coğrafi konuma sahip. Ticaret koridorlarının kesişim noktasında yer olan ülkede lojistik sektörü yüksek sayıda yatırım planları ve altyapılara yönelik modernleştirme projelerine bağlı olarak önemli değişimlerden geçiyor.

GEFCO Cezayir Genel Müdürü Bertrand Techtermann konuyla ilgili olarak, “GEFCO’nun tedarik zinciri alanındaki uzmanlığı ile Cezayir lojistik sektörüne katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Arkamızda bizi destekleyen, en yüksek standartları benimsemiş güvenilir ve etkili iş ortaklarından oluşan bir ağ var. Cezayir pazarına GEFCO’nun hizmet kalitesi ve operasyonel mükemmellik konusundaki değerlerini benimsemiş dinamik bir ekiple giriyoruz.” dedi.

GEFCO bölgesel ekonomik gelişimin merkezinde

Lojistik sektörünün önemli oyuncularından biri olarak GEFCO, müşterilerinin büyüme hedeflerini hem faaliyet gösterdikleri ülkede hem de büyüme potansiyeli olan bölgelerde destekliyor. GEFCO şimdi Cezayir’de büyümekte olan otomotiv ve enerji sektöründeki üreticileri desteklemeyi hedefliyor.

Cezayir otomotiv sektörü 2013’te gerçekleşen 423.000 araç satışı ile hızla büyüyor. Bu rakam 2012’deki satış rakamının %20,6 üzerinde. Afrika kıtasında ikinci sırada olan Cezayir otomotiv pazarı dünyanın en çok gelecek vaat eden pazarlarından biri. GEFCO otomotiv sektöründeki 65 yılı aşkın uzmanlığı ile gittikçe globalleşen ekonomide karmaşık uluslararası sorunlarla karşı karşıya kalan uluslararası üreticilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu uzmanlık GEFCO’ya Cezayir ve Kuzey Afrika’daki otomobil tedarikçileri ve üreticileri için gerekli tüm araçları sağlıyor.

Enerji sektörü (Petrol & Gaz) yerel ekonomide önemli bir rol oynuyor ve ekonomik büyümenin %35’ini temsil ediyor. (kaynak: CIA- Dünya Gerçekler Kitabı 2013). Cezayir şu an dünyanın en büyük 2. gaz ihracatçısı ve üretimin 2014 ile 2018 seneleri arasında her yıl %8 artması bekleniyor. Cezayir’in başlıca ticaret ortakları Avrupa Birliği, ABD, Çin, Türkiye, Brezilya ve Arjantin. Bu pazarlar aynı zamanda GEFCO’nun hâlihazırda güçlü olduğu ve kültürel farklılıklar konusunda kapsamlı bilgiye sahip olduğu pazarlar.

GEFCO Cezayir GEFCO Grup’un hizmetlerini sunuyor

Cezayirli iştirak, PSA Peugeot Citroën için yeni araçların bayilere dağıtımını yönetiyor. 2014 senesinin sonunda dağıtımı gerçekleştirilecek araç sayısı 90.000’den 105.000’e çıkacak.

GEFCO Cezayir ayrıca Deniz ve Havayolu Taşımacılığı akışlarını da yönetiyor ve sanayi müşterileri için de Cezayir’den Akdeniz ülkeleri ve Çin’e konteynerli taşımacılık işlerini üstleniyor. GEFCO üreticilerin maliyet/kalite/zaman parametrelerini kontrol altında tutmalarına olanak sağlayacak optimizasyon ve gümrük işlemleri çözümleri de sunuyor.

GEFCO iştiraki dünyanın dört bir yanında veri alışverişini mümkün kılan ve yüklemede optimizasyon ve takip edilebilirliği garanti eden bilgi işlem sistemleri ile donatılmış durumda. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum