GEFCO Dubai’de şubesini açtı

GEFCO Dubai’de şubesini açtı

GEFCO, Middle East Fze şubesini Dubai’nin Jebel Ali Serbest Bölgesi’nde (Jafza) hizmete soktu. Yeni Şube, Orta Doğu’ya giden ve Orta Doğu’dan çıkan deniz, hava ve kara trafiğini geliştirecek bir konumda yer alıyor.

Dünyanın en büyük limanına sahip olan Dubai, 120’den fazla istikamete bağlantısı bulunan son derece gelişmiş bir hava taşımacılığı ve bölgede yer alan Türkiye, Suudi Arabistan, Irak, İran, Umman, Katar, Kuveyt gibi ülkelere karayolu bağlantısı gibi avantajlar sunuyor.

2011 yılında, yalnızca otomotiv sektörünün yüzde 20 oranında bir büyüme gösterdiği, petrol ve gaz sektörü ile endüstriyel ve hızlı tüketim malları sektörünün büyümeyi sürdürdüğü bölgeyle ilgili olarak görüşlerini belirten Stefano Pollotti “Dubai bölgede lojistik faaliyetlerle ilgili en güçlü büyüme gösteren pazarlardan biri. Uluslararası lojistik firmalarının Dubai’de mutlaka bir merkezi olmalı” dedi.

Dubai şubesi Ortadoğu’daki gücü arttıracak

Dubai limanına gelen araçların Irak’taki veya Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi’ndeki diğer ülkeler ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki nihai varış noktalarına sevkini sağlayacak herhangi bir otomotiv uzmanının şu an için bölgede bulunmamasına rağmen, giderek güçlenmektedir.

GEFCO Middle East, grubun noktadan noktaya multimodel ithalat ile ihracat çözümleri ve otomotiv çözümleriyle ilgili uzmanlığını bölgeye taşımak ve müşteriler için optimize edilmiş tedarik zincirini mümkün kılmak için ideal konuma sahip. Ayrıca, Türkiye, İran ve Irak’la mevcut bulunan işlek ticari güzergahlar en uygun teslim sürelerini sunmak ve ayrıca taşıma, elleçleme ve depolama maliyetlerini azaltacak şekilde güçlendirilebilecektir.

“Dubai bölgesiyle faaliyetler artacak”

Buna ek olarak, GEFCO müşterilerinin zorlu gümrük yönetimi ve gümrük muayenesi işlerini hafifletip onların asıl işlerine konsantre olmasını sağlayacak kişiselleştirilmiş gümrük ve vergi temsilciliği hizmeti de sunmaktadır.

Müşterilere verdikleri hizmetlerle ilgili olarak, da bilgi veren GEFCO Dubai Direktörü Stefano Pollotti “Orta Doğu pazarı inanılmaz bir dinamizme sahip ve büyüme trendleri, Avrupa ve Amerika’daki örneklerini çok geride bırakıyor. Lojistik uzmanlığımızı sunmak ve otomotiv, endüstri, teknoloji, tüketim ve perakende, enerji ve havacılık sektörlerindeki geniş müşteri kitlesine tek durak noktası olarak hizmet verebilme avantajına sahibiz. Faaliyetlerimizin kısa sürede artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.