GEFCO Grup 2012 yılında 3.6 Milyar Euro’luk ciro gerçekleştirdi

GEFCO Grup 2012 yılında 3.6 Milyar Euro’luk ciro gerçekleştirdi

2012 yılını toplamda 3,6 milyar Euro’luk bir ciro gerçekleştirdiklerini açıklayan GEFCO Grup, işletme giderlerinde ise ciro’nun yüzde 3’üne denk geldiklerini bu sayede de 109 milyon Euro’ya ulaştıklarını açıkladı.

Uluslararası Lojistik pazarında yoğun çalışmalar soncunda 2012 yılını karlı tamamladıklarını açıklayan GEFCO Grup yetkilileri, Karayolu Taşımacılığı, Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmeti ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Bitmiş Araç Lojistiği, Gümrük ve Vergi Müşavirliği gibi uzmanlık gerektiren alanlarda büyüme stratejilerini sürdürdüklerini belirtti.


Öncelikli pazarlara odaklı uluslararası büyüme hedefi

Avrupa’nın özel sektörde faaliyet gösteren en büyük taşımacılık ağı olan GEFCO, sanayi alanında gelişmiş başlıca Batı Avrupa ülkelerindeki güçlü varlığını korurken, güçlü büyüme potansiyeli olan bölgelere yayılmasını da her sene sürdürüyor.

Orta Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Ortadoğu’daki güçlü varlığı sayesinde GEFCO, bu bölgelerin dinamizminden yararlanarak, bu bölgelerde grubun toplam büyüme oranını 2012’de yüzde 17’ye ulaştırdı.

10 senedir Rusya’da yedi tesis ve 300 çalışanıyla faaliyet gösteren GEFCO Rusya, 2012’de yaklaşık yüzde 11 oranında büyüme kaydetti.

GEFCO Ortadoğu, Afrika ve Asya arasındaki akışların merkezinde konumlanmak için yakın zaman önce Dubai’de bir iştirak ofisi açtı. GEFCO Ortadoğu, otomotiv, perakende dağıtım, enerji, sermaye teçhizatları ve diğer sektörlerde her geçen gün artan taleplere karşılık verecek.

2012’de, GEFCO Güney Afrika’da bir ofis açarak hizmet ağını daha da genişletti. Avrupa ve Güney Afrika arasında başlattığı haftalık denizyolu grup nakliye hizmeti (LCL) de bu ağı genişletmeye yardımcı oldu.

Doğu Asya’da GEFCO Grubun cirosu 2012’de yüzde 20 arttı. GEFCO Çin’de dört şirket yelpazesi altında hizmet veriyor. GEFCO iştirakleri olan GEFCO Çin ve GEFCO Hong Kong deniz ve havayolu taşımacılığı için kapıdan kapıya çözümler ve otomotiv sektöründe global kaynak kullanımı konusunda uzman. Ortak teşebbüslerden Dongfeng GEFCO, Beijing’deki Dongfeng Peugeot-Citroën Otomotiv (DPCA) oto yedek parçaları deposundaki lojistik operasyonların etkin şekilde yürütülmesini sağlıyor. Son olarak da ortak teşebbüslerden Shenzhen Minsheng GEFCO Logistics (SMGL) de Shenzhen’deki CAPSA (Chang’an Automobile PSA) fabrikasında giriş-çıkış lojistiğini yönetiyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.