GEFCO GrupRus İhracat Merkeziyle Anlaştı

GEFCO GrupRus İhracat Merkeziyle Anlaştı

GEFCO Grup, Rus İhracat Merkezi (Russian Export Center) ile uluslararası ihracat şirketlerine lojistik desteği sağlamak amacıyla anlaşma imzaladı

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda gerçekleşen imza törenine, GEFCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal ve Rus İhracat Merkezi Genel Müdürü Peter Fradkov katıldı.

GEFCO GrupveRus Hükümeti’nin desteğiyle kurulan Rus İhracat Merkezi, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda, işbirliğianlaşması imzaladı. Törende GEFCO’yu GrupYönetim Kurulu Başkanı Luc Nadal, Rus İhracat Merkezini ise Genel Müdür Peter Fradkov temsil etti. Uluslararası ihracat şirketlerine global lojistik çözümleri sağlamak amacıyla imzalanan ve üç yıl sürecek işbirliğiile Rusya’nın ihracat kapasitesinin geliştirilmesi de hedefleniyor.

Karmaşık tedarik zincirlerini yönetmede 65 yıllık uzmanlığa sahip GEFCO Grup,anlaşma kapsamında ihracat şirketleri için lojistik köprüsü oluştururken, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin desteğiyle Rusya Kalkınma Bankası Vnesheconombank'a bağlı olarak kurulanRus İhracat Merkezi ise Rus ihracatçılara, hukuk, finansman ve iş geliştirme danışmanlığı sağlayacak. 

GEFCO Grup Yönetim Kurulu Başkanı Luc Nadalkonuyla ilgili olarak, “Otomotiv sektöründen başlayarak diğer stratejik üretim alanlarına da yayılacak bu önemli anlaşmadan dolayı son derece mutluyum. Global bir lojistik sağlayıcısının başkanı olarak, uluslararası büyümeyi amaçlayan şirketler için stratejik lojistik ve nakliyeninönemini biliyorum. Bu anlaşmayı, şirketlerin dünya genelindeki rekabetle yüzleşmesine ve global ekonomide sürdürülebilir pozisyonlar elde etmesine yardımcı olacak bir stratejik ortaklık olarak görüyorum,” şeklinde konuştu.

Rus İhracat Merkezi Genel Müdürü Petr Fradkovise anlaşmayla ilgili şu yorumda bulundu, “Lojistik alanında global bir uzman olarak kabul gören GEFCO, 10 yılı aşkın bir süredir Rusya pazarındada hizmet veriyor. Anlaşma kapsamında, ihracatı geliştirme ve ihracatçıları desteklemeye yönelik uzmanlığımızı paylaşmakla kalmayacak, aynı zamanda büyük ölçekli projeler gerçekleştirme, sektör konferansları düzenleme, lojistik ve vergi prosedürlerini bütçelendirme gibi birçok süreç özelindede işbirliği içerisinde hareket edeceğiz. Rus İhracat Merkezi ile GEFCO Grup arasındaki bu anlaşmanınher iki taraf içinçok faydalı olacağından şüphem yok”.

Kurumların bilgi birikimleri ile iş ortaklarınasağlayacakları faydalardan bazıları şöyle:

  • Önemli pazarlarla ilgili bilgi paylaşımı (ön araştırmadan lojistik planının nihai uygulamasına kadar)
  • İhracatçılara hukuk, finansman ve iş geliştirme danışmanlığı
  • 150'den fazla ülkede global acente ve nakliyeciler ağına erişim
  • Gümrükleme ve vergilendirme hizmetleri dahil, üst düzey ve homojen operasyonel hizmetler ile kapıdan kapıya çözümler 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.