GEFCO Güney Afrika Şubesini büyütüyor

GEFCO Güney Afrika Şubesini büyütüyor

GEFCO Grup lojistik ihtiyaçları olan yeni bölgeleri öngörerek uluslararası varlığını genişletmeye devam ediyor. Grup 2012 yılında açtığı Güney Afrika Şubesinin çalışan sayısını artıracak.

2009 yılından bu yana Johannesburg’da Satış Temsilciliği Ofisi aracılığıyla hizmet veren GEFCO Grup, Güney Afrika’da kendi lojistik servislerini sunmayı hedefliyor.

Hem otomotiv sektörü hem de diğer sanayi sektörlerinde büyüme potansiyeli açısından gelecek vaat eden Güney Afrika; Afrika kıtasının en güçlü ekonomilerinden biri olarak kabul ediliyor.


GEFCO Güney Afrika şubesinin öncelikleri arasında sanayi sektöründe faaliyet gösteren GEFCO müşterilerinin hava ve denizyolu taşımacılığı ile gerçekleştirilecek ihracat ve ithalat akışlarının yürütülmesinin yer aldığı belirtildi.

Fethedilecek yeni bir lojistik bölgesi

GEFCO Güney Afrika’nın hizmetleri arasında kapıdan kapıya nakliye, gümrük ve vergi müşavirliği, depolama yönetimi, kalite kontrol ve dağıtımın da yer aldığı belirtildi. François Van Wyck’in yöneteceği bu yeni şubenin merkez ofisinin Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ekonomi başkenti olarak kabul edilen Johannesburg olacağı bilgisi verildi. Güney Afrika’nın şu an için Johannesburg, Cape Town ve Durban’da üç deposu bulunan GEFCO şuan 17 olan çalışan sayısını da 2013 yılı içerisinde 30'a çıkarmayı planladığını belirtti.


Deniz ve havayolu taşımacılığına odaklanılıyor

Atlantik ve Hint Okyanusu’na geniş kıyıları bulunmasına, Avrupa, ABD, Asya ve Çin’e yönelik denizyolu taşımacılığında birçok güzergahın kavşak noktasında olmasına rağmen lojistik sektörü bugüne dek Güney Afrika’ya pek fazla yatırım yapmamıştı. Güney Afrika ayrıca birçok ülke ile de sınır komşusu, bu sayede de Afrika kıtasının diğer bölgelerine de etkin kara ve demiryolu bağlantıları sunuyor. Aralık 2012’de GEFCO yeni haftalık LCL çözümünü hizmete sundu. Avrupa Limanlarından Güney Afrika’nın Cape Town, Durban ve Port Elizabeth limanlarına gönderilen mallara yönelik denizyolu ile grupaj konteyner taşımacılığı hizmetini içeren bu kapıdan kapıya teslim özellikli çözüm ayrıca gümrük işlemleriyle ilgili formaliteleri de yerine getiriyor ve bu nedenle de sanayi sektöründe faaliyet gösteren çok geniş bir kesime hitap ediyor. Bölgeye yönelik ticari ilgisinden dolayı GEFCO Güney Afrika hava ve denizyolu taşımacılığı faaliyetlerini gerçekleştirmenin yanısıra karayolu ile taşınan malların sevkiyatını da geliştiriyor. Ayrıca GEFCO Special tarafından yönetilen acil grupaj nakliyat hizmetine de destek veriyor.

GEFCO sanayi sektöründe faaliyet gösteren müşterilerini dünyaya açılma çalışmalarında destekliyor. GEFCO aynı zamanda denizyolu taşımacılığı ile her ay Arjantin’e Ford için 30 konteyner yedek parça ihraç edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.