GEFCO,  Hırvatistan’da Yeni İştirak Ofisi Açıyor

GEFCO, Hırvatistan’da Yeni İştirak Ofisi Açıyor

Hırvatistan’ın stratejik konumu grubun, Balkan Yarımadası’ndaki karayolu ve denizyolu taşımacılığı faaliyetlerini güçlendirecek.

GEFCO Hırvatistan’ın Genel Müdürlüğü’ne atanan Hırvat Tihomir Skrtic, Güneydoğu Avrupa’nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Hırvatistan’da faaliyet gösterecek bir iştirake sahip olan GEFCO’nun bölge pazarlardaki varlığını güçlendirecek, hem yerel hem de çok uluslu şirketlere grubun katma değerli hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacağını belirtti.

Basit ve hızlı gümrük muameleleri avantaj sağlayacak

1 Temmuz 2013’te Avrupa Birliği’ne resmen üye olan Hırvatistan tarihinde önemli bir dönemi teşkil ederken aynı zamanda hem büyüme hem de Güneydoğu Avrupa’daki stratejik konumunu güçlendirmesi için yeni fırsatlar doğurdu. Zagreb’de açılacak GEFCO’nun yeni iştirak ofisi sınırların açılması neticesinde artık daha basit hale gelmiş olan gümrük muamelelerinden faydalanabilecek ve bu şekilde de tüm hizmetlerini bürokratik kısıtlamalar olmaksızın sunabilecek.

Hırvatistan’ın stratejik konumu

Hırvatistan’dan üç Pan-Avrupa ulaşım koridoru geçiyor ve bu da ülkeyi Batı Avrupa, Asya, Doğu Avrupa ve Akdeniz’le bağlayarak Güneydoğu Avrupa bölgesinin lojistik zincirinde çok önemli bir bağlantı merkezi haline getiriyor. Hırvatistan’da bir iştirak ofisi açması GEFCO’nun komşu ülkelerle trafiğini artırmasına da olanak sağlayacak. 

Yeni iştirak Denizyolu Taşımacılığı hizmetlerini de geliştirecek

GEFCO’nun yeni Zagreb ofisi ile Hırvatistan’ın en büyük liman tesisi Rijeka limanının arasındaki kısa mesafe unsuru da GEFCO Hırvatistan’ın stratejisinde önemli bir rol oynuyor. Yeni iştirak Denizyolu Taşımacılığı hizmetlerini büyütmeyi ve bu bağlamda da tüm Avrupa Birliği için bir giriş noktası olma hedefiyle 2014 senesinde tam da liman tesislerinin merkezinde bir ofis açmayı planlıyor. GEFCO sanayi alanında faaliyet gösteren müşterileri için gerçek bir ortak İştirak halihazırda yerel iş ortakları ile birlikte yeni araçları ve yedek parçaları için lojistik hizmetler sağlamak üzere PSA Peugeot Citroën ile anlaşma imzaladı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.