GEFCO, Türkiye’deki 10. yılını kutladı

GEFCO, Türkiye’deki 10. yılını kutladı

GEFCO Grup, Türkiye’deki 10’uncu yılını kutladı. Toplantıda konuşan GEFCO Grup Başkanı ve CEO’su Yves Fargues, “Dünyanın otomotiv lojistiğindeki liderlerinden biriyiz. 2011'de ciromuz 3.8 milyar Euro düzeyine ulaştı” dedi.

GEFCO Grup Türkiye’deki 10.yılını Baltalimanı Portaxe’ta düzenlenen bir gece ile kutladı. Kutlama öncesi GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa’nın evsahipliğinde düzenlenen basın toplantısına GEFCO Grup Başkanı ve CEO’su Yves Fargues ve GEFCO Uluslararası Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Zbylut katıldı.


Toplantıda GEFCO Türkiye’nin GEFCO Grup için önemi ve Türkiye’de kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği önemli çalışmalar paylaşıldı. Toplantıda, hem ülke içi ticarette, hem de uluslararası ticarette sanayi sektörünün gerektirdiği her türlü gereksinim ve ihtiyaca yönelik global ve yenilikçi çözümler sunan GEFCO Türkiye’nin yeni pazarlara açılmak amacıyla Orta Asya ve Ortadoğu’ya yönelimini sürdürdüğü anlatıldı. “GEFCO’nun yıllık cirosu 3.8 milyar Euro”
GEFCO’nun dünyadaki gelişiminden bahseden GEFCO Grup Başkanı Yves Fargues, GEFCO Türkiye’nin özellikle Ortadoğu ve Körfez Bölgesindeki gelişimine dikkat çekerek, bölgedeki öneminden bahsetti. GEFCO’nun 2011 yılında ulaştığı 3.8 milyar Euro ciroyla Avrupa’nın en iyi on lojistik şirketi arasına girmeyi başardığını da sözlerine ekleyen Yves Farques 2011 yılında İran ve Irak’ta açılan iki GEFCO şubesinin Türkiye’ye bağlanmasıyla GEFCO Türkiye’nin bölgedeki sorumluluğunun daha da genişleyeceğini ifade etti. Batı Avrupa, Orta ve Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Güney Amerika’da faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Fargues “Dünyanın otomotiv lojistiğindeki liderlerinden bir tanesiyiz. Geçtiğimiz yıl 2011 yılında ciromuz 3.8 milyar Euro düzeyine ulaştı. 150 ye yakın ülkede faaliyet gösteriyoruz. Ya bağlı kuruluşlar var, ya da bazı acentelerle bağlı çalışmalar yapıyoruz. Son derece karlı bir şirketiz. Geçtiğimiz yıl GEFCO ile İtalyan şirketi Gruppo Mercurio birleşmesinin ardından çalışan sayısı 10.300’e ulaştı. Bizim temel çekirdek işimiz her zaman olduğu gibi istikrarlı, sabit ve 3 farklı stratejik aktivite çerçevesinde çalışmalarımızın olduğu karayolu lojistiğidir” şeklinde ifade etti. Ayrıca Toplantıda GEFCO Grup’un önümüzdeki on sene için büyüme stratejisini de anlatan Farques; “GEFCO Grup pazarda önemli, global, etkin ve sorumlu oyuncu olma” vizyonu kapsamında büyümesini sürdürecektir” dedi. “Mersin lojistik açısından önemli bir liman”
GEFCO Türkiye’nin 2012 yılında yeni acente açılışlarıyla Orta Doğu’daki mevcudiyetini genişleteceğini de belirten GEFCO Uluslararası Gelişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christian Zbylut ise Mersin Limanının önemine değinerek; Mersin Limanı’ndan gerçekleşecek olan kapıdan kapıya taşıma projesi ile Orta Doğu’da özellikle de Körfez Bölgesi’ndeki projelerle önümüzdeki dönemde daha da gelişmesinin beklendiğini sözlerine ekledi. GEFCO Türkiye’nin üç ana uzmanlık alanında yenilikçi ve küresel çözümler sunduğunun altının çizildiği toplantıda; havayolu taşımacılığında otomotiv lojistiği, karayolu taşımacılığı lojistiği, deniz ve havayolu taşımacılığı lojistiği alanlarında büyüme stratejisini başarıyla sürdürdüğü de belirtildi. Türkiye’nin önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Zbylut büyümeye ynelik operasyonlarını şu şekilde anlattı “12 ülkede 7 yıldan daha kısa bir sürede operasyonlarımıza başladık ve yeni ülkelerde de operasyonlarımıza başlayacağız. Çünkü bizim şu anda uygulamaya çalıştığımız model işe yarıyor. Öncelikle biz ekonomik gelişmenin son derece güçlü olduğu pazarları tespit ediyoruz ve sonrada hızlı bir şekilde bir yapı oturtuyoruz ve bu yapı önce 1-2 kişiyle başlıyor. Ondan sonra ülkenin ihtiyaçları tespit ediliyor. Sonrada kurumsal süreçlerimizi uygulayabileceğimizden emin oluyoruz ve kurumsal üretimi kalite çerçevesinde uygulamaya çalışıyoruz. Bu noktadan itibaren yavaş yavaş bir şube ondan sonra 1-2 şube ve tüm ülkeye yayılıyoruz. İşte bizim son 5 yıldır yapmış olduğumuz şey bu." GEFCO Türkiye’nin dünü ve bugünü
Otomotiv lojistiğinde endüstri lideri olma ve endüstriyel lojistikte referans şirket olma yolunda ilerleme hedefiyle yoluna devam eden GEFCO Türkiye’nin son on yılda gerçekleştirdiği gelişmeler de bir kez daha GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa tarafından hatırlatıldı. Toplantı da konuşan GEFCO Türkiye Genel Müdürü Fulvio Villa Türkiye’de 2002’den 2011’e kadar olan büyümeyi şu şekilde özetledi: “2002’de GEFCO, Mart ayında Türkiye’de otomotiv lojistiği operasyonlarına başladı. Temmuz ayında GEFCO Türkiye kuruldu. 2003’ün Mart ayında İzmir Ofisi açıldı. 2004’te İzmit Araç Lojistik Merkezi Ocak ayında kuruldu ve Temmuz ayında da İstanbul İkitelli Lojistik Merkezi kuruldu. Bursa ofisi aynı yıl Kasım ayında hizmete girdi. 2007 yılında Bursa Ara Lojistik Merkezi Ekim ayında kuruldu. GEFCO ekibi Tofaş ve Karsan için araçların dağıtımını ve lojistiğini gerçekleştirdi. 2010’da GEFCO Ankara ve GEFCO Mersin açıldı. Mersin Anadolu dağıtımı için Araç Depolama ve Dağıtım Merkezi olarak kullanılmaya başlandı. 2011’de ise, GEFCO İran ve Irak şubeleri açıldı ve bu şubeler GEFCO Türkiye’ye bağlandı.” www.tasimacilar.com 13.06.2012 / 13:01