Geleceğe hazırlanan Saras Lojistik’e Tamer Dinçşahin CEO oldu

Geleceğe hazırlanan Saras Lojistik’e Tamer Dinçşahin CEO oldu

35 ülkeye taşıma yapan ve 800 araçlık bir filosu bulunan Saras Lojistik'in CEO koltuğuna Tamer Dinçşahin oturdu.

Saras Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras ve yeni CEO Tamer Dinçşahin düzenledikleri basın toplantısında yeni yatırımlarla uluslararası bir marka olmayı hedeflediklerini ve kadrolarını da bu hedefe göre oluşturacaklarını belirttiler. Yeniden yapılanma sürecine başlayan SARAS’ta, taşımacılık sektörünün yakından tanıdığı Tamer Dinçşahin CEO olarak direksiyona geçti. Dinçşahin, bir aile şirketi olan SARAS’ın kurumsallaşmasının yanı sıra, yeni yatırımların yapılmasına da katkı sağlayacak.


“Kombine taşımacılığa önem vereceğiz”
Yurt içinde ve yurtdışında yatırımları olan SARAS’ın bundan sonra da yatırımlara devam edeceğini söyleyen Tamer Dinçşahin, “Saras çok hızlı büyüdü. Halen 3 ülkede 18 noktada, 800 adet özmal aracımızla taşıma yapıyoruz. 10 adet toplama-dağıtım deposu, 3 adet de merkez depomuz bulunuyor. Toplam 485 uzman çalışanımızla kesintisiz lojistik hizmeti sunuyoruz. Bundan sonra da günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilmek için kombine taşımacılığa ağırlık vereceğiz” dedi. “Saras 2023 hedeflerinde üzerine düşeni yapacak”
Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Dinçşahin, bu hedefe ulaşmanın sadece üretim ve satışla değil, bunu destekleyen lojistik sektörü ile başarılabileceğini kaydederek, “Bunu başarmak için de güçlü lojistik yapılanmasına ihtiyaç duyulmaktadır. İşte Saras, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda, kendi üzerine düşen görev için bugünden çalışmaya başladı. Hedef; Türkiye’nin global markası olmak ve ülkemizin hedeflerine katkı sağlamaktır” diye konuştu.


“Yeni hat fırsatlarını değerlendireceğiz”
Günümüzde yeni hatlarla yeni fırsatların oluştuğunu vurgulayan Tamer Dinçşahin, şöyle devam etti: “İstanbul’da Marmaray’ın devreye girmesi ve Kars-Tiflis-Bakü demiryolunun tamamlanmasıyla Londra-Bakü arasında kesintisiz demiryolu ağı kurulmuş olacak. Bu durum bütün Avrupa ile kesintisiz taşıma imkanı sunmaktadır. Türkiye bunun tam merkezinde yer alıyor. Ayrıca yeniden canlandırmaya çalışılan tarihi İpekyolu güzergâhının da üzerindeyiz biz Saras olarak bütün bu fırsatları değerlendirmek üzere hazırlık yapıyoruz.” SARAS ilk etapta 800 olan araç sayısını, 2 bin âdete çıkarmayı hedefliyor. Yurt içinde ve yurtdışındaki depoların da yeni yatırımlarla üç yıl içinde 150 bin metrekareye çıkarılması planlanıyor. Ayrıca hava, deniz ve demiryolu taşımalarında entegre bir sistem oluşturulması için de yatırımlar yapılacak.


“Kadromuzu kurumsal bir yapıya kavuşturacağız”
Bütün bu hazırlıkların geleceğe yönelik planlandığını vurgulayan Saras Lojistik CEO’su Tamer Dinçşahin, “Kadrolarımızı da çağdaş çalışma sistemine uygun olarak, maksimum verimlilik sağlamak üzere yeniden yapılandırıyoruz. Kurumsal bir yapı oluşturarak, başta lokomotif işimiz taşımacılık olmak üzere, rantabl bulduğumuz başka alanlara da yatırımlar yaparak büyüyeceğiz” dedi. Sürücü yetiştirme konusunda faaliyet gösteren tüm firmalar ile işbirliği içine gireceklerini belirten Dinçşahin, “Saras olarak bizim zaten sürücü eğitimlerimiz var ama sürücü anlamında sürekli bir sirkülasyon olduğu için kadrolarda boşalma oluyor. Bu yüzden bu sektördeki tüm paydaşlarımız ile ortak çalışma yaparak sürücüleri daha eğitimli hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi. www.tasimacilar.com 17.05.2012/11:09