Geleceğin Otobüs Kaptanları Lastik eğitimini Michelin’den aldı

Geleceğin Otobüs Kaptanları Lastik eğitimini Michelin’den aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Otobüs Kaptanlığı Bölümü öğrencileri, lastik sektörünün inceliklerini Michelin’den dinledi.

Taşımacılık sektörüne diplomalı kaptanlar yetiştirmek amacıyla açılan Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Okulu’nun Otobüs Kaptanlığı bölümüne Michelin, öğrencilerin lastik sektörünün inceliklerini de öğrenmeleri amacıyla 'Lastik nedir?, Doğru Hava Basıncı ve Güvenli Sürüş' konularında eğitim semineri gerçekleştirdi.

“Amaç sadece otobüs kaptanı yetiştirmek değil”

Michelin, Haziran ayında 3’üncü dönem mezunlarını veren Otobüs Kaptanlığı Bölümü öğrencileri ile sektörde değişen güncel ve teknolojik bilgileri paylaştı.

Sektör ve üniversite buluşmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölüm Başkanı Kemal Karayormuk, amaçların okulda sadece kaptan yetiştirmek olmadığını söyleyerek “öğrencilerimizin eğitim süreçlerinde kazandıkları nitelikleri ile mezun olduktan sonra çalıştıkları firmaları temsil edebilme yeteneğine sahip, fark edilen, dinamik, eğitimli bir nesil yetiştirmek amacındayız” şeklinde açıklama yaptı. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.