‘Gelecek Lojistikte, Lojistik Forum’13’ paneli

‘Gelecek Lojistikte, Lojistik Forum’13’ paneli

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından düzenlenen "Gelecek Lojistikte, Lojistik Forum’13"te konulu toplantının 4’üncüsü Yeditepe Üniversitesinin Kampusu’nda gerçekleşti.

Lojistiğin geleceği için kolları sıvayan Yeditepe Lojistik Kulübü öğrencileri Lojistik Forum’13 için 26 Nisan tarihinde Yeditepe Üniversitesi Kampus’unda gerçekleştirdikleri ilk oturumun ardından 27-28 Nisan tarihlerinde de Şile doğa Tatil köyünde Forum’13’ün ikincisini gerçekleştirdi.

UND,UTİKAD, YILPORT gibi kuruluşların sponsor olduğu ve 100’ün üzerinde öğrencinin yer aldığı konferansın 26 Nisanda gerçekleşen ‘Ulaştırmanın 2023 vizyonu ve ihracat hedefindeki yeri’ paneline Stratejik Geliştirme Başkanlığından Recep Yüksel, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğünden İskender Akar, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünden Mahmut Gürses, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticaret Genel Müdürlüğünden Emre Dinçer, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden Önder Türker sunumlarıyla öğrencileri bilgilendirdi.

“Lojistik köyler yaygınlaşmalı”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Lojistik Daire Başkanı İskender Akar, toplantının 1’inci gününde yaptığı konuşmasında demiryolu ile yapılan yolcu taşımacılığından bahsederek demiryollarının yolcu taşımacılığındaki payının yüzde 2 civarında olduğuna, yük taşımacılığında ise yüzde 5 civarına tekabül etiğine değindi.

Tehlikeli madde taşımacılığının yanı sıra intermodal taşımacılığa ve lojistik köy merkezlerinin oluşumuna da vurgu yapan Akar “Ülkemizde lojistik sektöründe mevcut durumu ve geleceğine yönelik bakış ve tehlikeli maddelerin taşımasında kombine ve intermodal taşımacılığın odak noktaları olan lojistik köylerin, merkezlerin uluslararası standartlarda yaygınlaştırılması ülke ekonomisinin gereğidir” şeklinde açıklama yaptı.

Panelin 27-28 Nisan tarihli katılımcıları

27 Nisan tarihlerinde de Şile doğa Tatil köyünde gerçekleşen panelin ilk konusu Lojistikte Risk ve Kriz Yönetimi ‘ idi. Panelin başkanlığını Lojistik sektörüne yönelik risk değerlendirmesi yapan Risk Yönetimi Derneği Başkanı Uğurhan Acar yaparken, panelin diğer katılımcıları ise; Yılport CEO’su Sean Pierce, Maksimum sigorta yönetim kurulu başkanı ve Sigorta Acentalar Birliği derneği başkan yardımcısı Doğan Şen, Ekol Lojistik Proje Yöneticisi Uğur Ersop, İpekyol Bilgi Teknolojileri ve Lojistik Direktörü Şevket Çelikkanat, Ikea Türkiye, Mapa / Kıdemli İş Geliştirme Uzmanı, Mesut Berber, Havi Logistics TR, İş Geliştirme Direktörü Derman Aydoğan, Limango’dan Ahmet Erten, Otto Group Ogli E-Çözümler Platformu'nda İş Geliştirme Direktörü Deniz Özgören, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Bahar Yetiş Kara, Akut Lojistik Bölüm Sorumlusu Serhat Akbel, Kızılay’dan Özcan Önem sunumlarıyla renk kattı.

28 Nisan günü yapılan panelin başkanlığını Oruç Kaya gerçekleştirirken Ankara Lojistik Üssü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Bezginli, Yeditepe Üniversitesi Akademisyeni Efe Direnisa, Galatasaray Üniversitesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Dr.Sıtkı Anlam Atay, DFG Danışmanlık firma yetkilisi Gültekin Çolak, Conmar Lojistik Başkanı Hakan Çınar, .C.Gümrük ve Ticaret Bakanlığından Adnan Yalkın, TOBB UND Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Afet lojistiği konusunda öğrencileri bilgilendirdi. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.