Global İtalya’da iki limanı daha bünyesine kattı

Global İtalya’da iki limanı daha bünyesine kattı

Global Liman İşletmeleri (GLİ), İtalya’da Venedik’ten sonra şimdi de Ravenna ve Cagliari yolcu limanlarını da operasyonal yapısına dahil etti.

Global Liman İşletmeleri, yaptığı yeni yatırımlarla inorganik büyümesine güçlü bir şekilde devam ediyor. Global Liman İşletmeleri (GLİ), İtalya’da Venedik’ten sonra şimdi de Ravenna ve Cagliari yolcu limanlarını da operasyonal yapısına dahil etti.

Global Yatırım Holding’in bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş. 2016 yılında İtalya’daki 5 limanda hisse alımına yönelik attığı adımlarda, birbiri ardına pozitif sonuçlar almaya devam ediyor. Temmuz ayında Dünya’nın ve Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden Venedik’i operasyonel bünyesine katan GLİ, şimdi de Ravenna ve Caliari’de mutlu sona ulaştı. Global Liman İşletmeleri, %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı aracılığıyla Ravenna Yolcu Limanı’nı işleten Ravenna Terminal Passeggeri S.r.l. ve Cagliari Yolcu Limanı’nı işleten Cagliari Cruise Port S.r.l.’nde hisse alımları gerçekleştirdi.

GLİ, Ravenna ve Caliari yolcu limanlarındaki hisse oranlarının arttırılması ve daha önce açıklanan İtalya’daki diğer limanlarda da hisse alımına yönelik görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Asya Pasifik’ten Akdeniz’e kadar güçlü bir talep potansiyeline yönelik yaygın hinterlant erişimi oluşturan GLİ, Türkiye’de Ege Port – Kuşadası, Port Akdeniz – Antalya, Bodrum Yolcu Limanı – Muğla ve yurt dışında Barselona Limanı – İspanya, Port of Adria (Bar Limanı) – Karadağ, Lizbon Yolcu Terminali – Portekiz, Malaga Kruvaziyer Limanı – İspanya, Singapur Kruvaziyer Limanı – Singapur , Valletta Kruvaziyer Limanı – Malta, Dubrovnik Kruvaziyer Limanı – Hırvatistan, Venedik Kruvaziyer Limanı – İtalya , Ravenna Yolcu Limanı – İtalya, Cagliari Yolcu Limanı – İtalya ile stratejik konuma sahip 13 ticaret ve yolcu limanı ile önemli bir iş hacmine sahip bulunuyor.

Ravenna ve Caliari ile birlikte iki kıta, 8 ülkedeki operasyonel hinterlandını 13 limana çıkaran Global, hizmet verdiği yolcu sayısını da yaklaşık 7.5 milyon kişiye çıkardı.

Ravenna ve Caliari yolcu limanlarındaki hisse alımına ilişkin gelişmeler, Global Yatırım Holding’in 30 Eylül 2016 tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında şöyle duyuruldu:

19.07.2016 tarihli Özel Durum Açıklamamızda, Şirketimizin bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri A.Ş.'nin ("Global Liman") İtalya'da bulunan bazı yolcu limanlarını işleten şirketlerden hisse alımına ilişkin görüşmelere başladığını bildirmiştik. Global Liman, %100'üne sahip olduğu bağlı ortaklığı aracılığıyla, Ravenna Yolcu Limanını işleten Ravenna Terminal Passeggeri S.r.l.'nin %51 hissesini ve Cagliari Yolcu Limanını işleten Cagliari Cruise Port S.r.l.'nin %21 hissesini devraldığını bugün itibariyle şirketimize bildirmiştir.

Bu limanlardaki hisse oranlarının arttırılması ve diğer limanlarda hisse alımına ilişkin görüşmeler devam etmekte olup, gelişme oldukça kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.

Global Liman, Barselona ve Malaga (İspanya), Venedik (İtalya), Valetta (Malta), Lizbon (Portekiz), Singapur – SATS Creuers (Singapur), Adria - Bar (Karadağ), Kuşadası, Bodrum, Antalya (Türkiye) ve ihale süreci devam eden Dubrovnik'ten (Hırvatistan) oluşan portföyüne, İtalya'daki Cagliari ve Ravenna Yolcu Limanlarını da eklemiş olup, yaklaşık 7.5 milyon yolcuya hizmet veren dünyanın en büyük kruvaziyer limanı şirketidir”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.