Göksel Ovacık güven tazeledi

Göksel Ovacık güven tazeledi

Anadolu Isuzu sponsorluğunda 21.Olağan Genel Kurulunu gerçekleştiren Özulaş'ta Göksel Ovacık başkan seçildi.Kıran kırana geçen seçimde başkan önemli açıklamalarda bulundu.

"UKOME'de bizimde yer almamız lazım"

Özulaş AŞ olarak temsil yetkilerinin olmadığını orada sadece esnaf odasının dinleyici olarak katılabildiğini ifade eden Göksel Ovacık, sadece alt komisyonlarda görev alabildiklerini, yalnızca kendileriyle ilgili olan çalışma ve gelişmelerde görüş ifade edebildiklerini söyledi. Konuya halk otobüsçülerinin de katılarak şehrin her alanında yapılacak iyileştirme, değişiklik, hat uzatmaları ve kısaltmaları ve hatların farklılaştırılması gibi konularda mutlaka kendilerinin görüşlerinin alınması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir yasasıyla ulaşım yetkilerinin İETT'den alınıp UKOME'ye verilmesi hakkında ise yasadan önce taleplerin İETT’ye gittiğini oradan da Belediye Encümeni’nde sonlandığını, şimdide İETT planladıktan sonra UKOME’den de çok rahat geçtiğini ve uygulamada kendileri ile ilgili sıkıntı olmadığını söyledi.

Başkan Ovacık “Benim içim İETT’ye şikayet etti dediler. Cezalar yükselince kendilerine gittik çözülmeyince Büyükşehir Belediyesine gittik. Bunun kadar olağan bir durum olamaz” dedi.

"Butik garajlar yapacağız"

Özulaş AŞ olarak garaj problemlerinin var olduğunu, akşamları araçlarını toplayabilecekleri, yakıtını yıkamasını ve genel bakımını yapabileceğimiz bir alanın bulunmadığını söyleyen Göksel Ovacık,garaj problemi ile ilgili çok ciddi çalışmalarının olacağını şu ana kadar İETT nezdinde de bu garaj sorunu ile ilgili neler yapılması gerektiği konusunda çalıştıklarını söyledi.3 ana bölgeye butik garaj yapılacağı ve planlarının bittiğini belirterek en kısa sürede hayata geçireceklerinin altını çizdi.

"Ücretsiz taşıma konusunda çalmadık kapı bırakmadık"

İstanbul'daki halk otobüsçülerinin Recep Tayyip Erdoğan'la buluşmasından sonra bizi sonra ciddi bir çalışma temposu yakaladıklarını, gitmediğimiz kimse kalmadığını söyleyen Göksel Ovacık "Başbakan, bakanlar, grup başkanvekilleri, milletvekilleri, partilerin genel başkan vekilleri ve bakan yardımcıları gibi hemen hemen herkesle görüşüp derdimizi anlattık. 65 yaş uygulamasıyla bizim ücretsiz taşıma oranımızda ciddi yükseliş meydana gelmişti, bizde feryat figan halde çalışmalara başladık. Şükürler olsun o konuda dün arkadaşlarımız Ankara’da görüşmeler yaptı ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı çalışmalar neticesinde özel halk otobüsleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun maddesi sunuldu. Bu düzenlemenin bize katkı olacağını en azından moral motivasyon için iyi olacağını söyleyebilirim" dedi.

Aylık İstanbul’da ücretsiz taşınan yolcu sayısının 4.250.000 kişi olduğunun bunu 1 liradan hesapladıklarında ciddi zarar rakamlarına denk geldiklerini, otobüs başına ortalama 2 bin lira zarar ettiklerini söyleyen Başkan Ovacık çıkmasını umut ettikleri yasayla bu ücretleri hükümetten tahsil edeceklerini düşünüyoruz şeklinde dile getirdi. Sübvanse oranı olarak beklentilerinin 1 ila 1.10 lira arasında olduğunu normal taşıma fiyatının 3.25, İstanbul Kart ile 2.10 gibi bir fiyata geldiğini ve bu durumu kamuoyunun takdirlerine bıraktıklarını belirtti.

“Duraklarda Göksel Ovacık kapıları açamıyor diyorlar”

Şoförlerin duraklarda kendisi hakkında ‘Başkan kapıları açamıyor’ diye söylemlerine cevap veren.Ovacık “: İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken Özulaş AŞ’nin mali müşaviridir. Nasıl kapıları açamam, böyle bir şey mümkün mü? Esnaf olan bir ağabeyimizin yeğeni Aile Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısıdır. O bizi götürdü Ankara’ya tanıştırdı ve işlerimizin hallolmasında önemli rol aldı. İETT’nin kapısı da açıktır bize 20 kere gittik, taleplerin hepsi karşılandı. Her şey beraber olur bizde onu kafanızdan silin.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık bize “ Sizi 65 yaş konusunda çok mağdur ettik, karşılığını alacaksınız. Seçimden sonra tekrar gelin bize biz tanım ve KDV ile ilgili çalışma yapacağız ”dediğini iletti.

img_4746.jpg

"Usulsüz kart kullanımını azalttık"

Bu konuyla ilgili İETT ile müthiş çalışmalar yaptıklarının altını çizen Ovacık "Bildiğiniz gibi okutan geçiyordu kim ve ne olduğu belli olmayan, şu anda bizimde önerilerimizle beraber kart sahibinin ünvanının ne olduğu( öğrenci, personel, 65 yaş, engelli ) gibi her şey görünüyor. E bunlar görününce de müdahale edebiliyoruz usulsüz kullanımda. Caydırıcı bir uygulama oldu bu çalışmanın meyvelerini de almaya başladık. Geçen sene 53 bine yakın usulsüz kart yakalanmıştı, bu yıl 22 bine düştü. Kontrolleri ciddi şekilde, yaptık insanlar bilinçlendi bu tür usulsüzlük yapmaya çalışanlar korkarak biniyor. Bildiri yayınladık afiş astık elimizden geleni yaptık kısacası. Önemli oranda azalma oldu ama bitmedi. Bazı olması gereken şeyler var mesela cinsiyet tanımı ve doğum tarihi gibi. En azından yaşına ve cinsiyetine bakarak kart tespiti yapacağız, İETT bu çalışmayı bitirmek üzere " dedi.

"İETT'nin KDV indirimine sıcak bakması lazım"

KDV muafiyeti beklentilerinin devam ettiğini Ankara’dan ziyade İETT'den bunu beklediklerini söyleyen Başkan Ovacık, taleplerinin ve raporlarının olduğunu, hat yenileme ücretlerinin ücretsiz hale gelmesiyle beraber gelirlerinin yükseleceğini ve bunları yolculara yansıtmayacaklarını ifade etti.

Uzun hatlarda 1.5 bilet veya aktarma almaması, köprü hatlarında 3 bilet uygulanmasının hayata geçirmek için çalışmalar yapıldığını, Kadıköy-Üsküdar arası 1 biletle gidiyor iken Kadıköy-Sultanbeyli arası da 1 biletle gidildiği için halk otobüsçüleri kendileri açısından adaletsizliğin söz konusu olduğunu düşüyor.

Başkan Ovacık İETT’ye rapor sunulduğunu 7500 kilometre çalışan bir otobüsün 35.000 TL maliyeti olduğunu ve bunun üzerine en az 8.000 TL daha eklenmesi gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

İETT’nin aldığı hizmet, ruhsat ve muayene bedellerinde indirim yapılmasını veya hiç alınmamasını talep edeceklerini söyleyen Özulaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Ovacık her ay bu bedellerden dolayı ortalama 500 bin lira para ödediklerini İETT’ye, ödenen bedellerin sıfırlanması veya minimize edilmesinin  kendilerine katkı olacağını söyledi.

 

KURUMSALLAŞMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Kurumsallaşma hedefine gelinen nokta yüzde 90 diyen Ovacık, işletim sistemi kurup bir işletme müdürlüğünün altyapısını yaptıklarını, bilgi işlem sistemimizde kilometre sayılarının, raporların, hat sayılarının, yolcu sayıları gibi tüm verilerinin hepsi orada depolandığını şu an itibari ile çok iyi gittiğini, birkaç eksik tamamladıktan sonra altyapımız hazır olacağı mesajını verdi.

Başkan Ovacık “Burası kurumsal bir firma, paranın partisi falan olmaz. Biz her partiye yakınız her partiye uzağız bizim için fark etmez “ dedi.

“Esnaf ne istediyse onu yaptık”

 Bugüne kadar doğru şeyler yapmaya çalıştıklarını ve seçime yönelik değil tamamen esnafa hizmete yönelik işler yaptık diyen Ovacık: ” Hiç kimse bize gelip Özulaş AŞ ile ilgili ‘Siz şunu eksik yaptınız, hatalı yaptınız’ gibi söylemlerde bulunmadı. Eksiklerimiz olmuştur mutlaka fakat çok sıkıntımız yok, biz onları kabul ederiz ve eleştirileri cebimize koyarak ilerleyen zamanlarda onlardan faydalanırız.

Şirketin yönetimsel yapısını değiştirirken çok zorlandık. Geçmişten gelen yaklaşık 20 yıllık bir gelenekle karşı karşıyayız, e haliyle bunları eskiden vazgeçirip yenileşmeye adapte etmek çok zordur. Biz bunu başardık

 "İleride sermaye şirketine nasıl dönüşürüz onun hesabını yapıyoruz"

Profesyonel yönetim anlamında birçok şeyi tamamladıklarını belirten Göksel Ovacık sözlerine şöyle devam etti  "Genel Müdür değişikliği yaptık, kendi kadrosunu kendi kuruyor şu anda. İsmail Yüksel küçümsedi ama genel müdürümüz Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanıdır altında binlerce araç var.

Finansman ve mali işler bağlamında muhasebe müdürlüğü oluşturduk. Basın kısmını çok iyi kullanıyoruz, hele ki şu kazalardan sonra üzerimizde ciddi bir baskı oluştu, bu konuda Özulaş AŞ bir değil on tık öndedir. Kamuoyu bilgilendirme açısından veya yazılı, görsel basın olsun tansiyonu düşürdüğümüzü, bu konuda da bizim katkımızın ciddi olduğunu söyleyebilirim.

İşletme ve denetleme şube müdürlüğü gibi bir bölüm açacağız, orada da bütün denetim elemanlarıyla beraber araçlarımızın kamerayla izlenmesinden tutun, yaptığı tüm hataların raporlanması ve bu hataların iyileştirilmesi gibi gelişmeleri genel müdürümüz hazırlıyor. Burayı kurumsallaştırmanın temellerini dikeceğiz, sadece ileride sermaye şirketine nasıl dönüşürüz onun hesabını yapmaya çalışacağız. Şu anda sıkıntımız yok, problemimiz yok esnafımızın her türlü işini biz yapıyoruz. Direkleri dikiyoruz hemen hemen, çatısının ileri ki yıllarda esnafın güveni ve itimadı oluştuğu noktada birleştireceğimizi düşünüyoruz. Kurumsallaşma öyle hemen bir iki günde olacak bir iş değil, bunun her ayağı mevcut. İnovasyonu, ulaşım teknolojileri, muhasebe teknolojileri kısacası her şeyde en iyisini kullanmak gerekiyor. Kolay değil ama emin adımlarla sonuca gidiyoruz" dedi.

"Bir şeyi ölçmezseniz, yönetemezsiniz"

Denetlemelerimizi yapmalarına rağmen eksik kaldıklarını ve tam olarak sistemi oturtamadıklarını ifade eden Göksel Ovacık "Biz denetleme yapmak zorundayız, denetlemeyi yapmak ceza kesmek anlamında söylemiyorum. Bir şeyi ölçemezseniz, yönetemezsiniz. Kaliteli hizmetten bahsediyoruz ama bizim kalitemiz nedir, nerededir bunu ölçmemiz gerekiyor bu sebeple denetleme yapmamız şart "diye konuştu.

Bilgi işlem sisteminin kendi dönemlerine kadar olmadığını belirten Ovacık 1000 küsür ceza raporunun yüzde 50 oranında düştüğünün altını çizdi. Kesilen cezaları şirkete yansıtmadıklarını çalışma gruplarından herhangi bir aracı ceza yediği zaman onun kilometresini kestiklerini, aldıkları paraları yine o gruba dağıttıklarını söyledi.

"Araçlarımızı bırakıp uygulamayı yerinde görmek için eve otobüsle gittik"

Başkan Ovacık Özulaş AŞ tarihinde olmayan bir şeyi yaptıklarını ve bu dönem, 1 hafta araçlarını bırakarak evlerine toplu taşıma araçları kullanarak gittiklerini, buna yeni başladıklarını sayısını arttırarak işi yerinde görmenin öneminden bahsetti. Ayrıca denetleme elemanları alıp tim kuracaklarını, sahada olan denetimleri farklı şekilde çalıştırarak ciddi çalışma yapacaklarının altını çizdi.

Göksel Ovacık teşekkür konuşmasında: “Tüm Özulaş AŞ çalışanlarına, İETT’nin Genel Müdüründen şeflerine kadar, siz değerli esnafımıza, bize destek olan veya olmayana, buradaki sponsorumuz Anadolu Isuzu’ya, beraber çalıştığımız tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum. Biz bir ekip olarak güzel çalıştık ve meyvelerini aldık. Herkese aynı hizmeti sunacağız, aynı yakınlıkta olacağız, burada kazanan Özulaş AŞ’dir ” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

img_4541.jpg

 



 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.