Golf araçları güneş enerjisi ile çalışacak

Golf araçları güneş enerjisi ile çalışacak

Güneş enerjisi panelleri Türkiye’de ilk defa golf araçlarına takılıyor. Sateksolar, golf ve servis arabalarına monte edilebilen, güneş enerjisiyle çalışan panellerin Türkiye’de ilk defa satışına başlıyor.

Depoladığı güneş enerjisiyle bulutlu havalarda bile araçların çalışmasını sağlayan bu paneller, ilk kez Hotel Equipment 2011 Fuarı’nda görücüye çıkıyor. İlk kez Antalya’da Sateksolar, dünyada seçkin oteller, golf kulüpleri, tatil köyleri, marinalar ve çağdaş belediyecilik anlayışıyla hizmet veren belediyeler tarafından tercih edilen elektrik enerjisiyle çalışan golf ve servis arabalarının tavanına monte edilen SolarDrive Solar Roof Kits adı verilen panelleri ilk kez Antalya’da turizm profesyonellerine tanıtacak.


Sateksolar Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Gülüm, SolarDrive güneş panelleri takılan golf ve her türlü servis arabalarının yüksek performansla çalıştığını, bulutlu havalarda bile depolanan güneş enerjisini kullanabilen araçların kurumlara önemli bir avantaj sağladığını söyledi. Elektrik prizine takılmadan güneş enerjisiyle aküsünü şarj eden araçlar hem çevre dostu hem de oldukça ekonomik faydalar sağlıyor, böylece araçların motorları hiç durmadan daha uzun mesafe sürüş imkanı sağlıyor, hem de akü ömrünü uzatıyor.


18.01.2011-12.33 www.tasimacilar.com