Goodyear 2018 başarısını 2019’a taşımayı hedefliyor

Goodyear 2018 başarısını 2019’a taşımayı hedefliyor

Goodyear, Türkiye pazarında 2018’i, 2017 toplam satış hasılatını %34 artırarak kapadı.

2018’de tüketici lastikleri yenileme kanalı satış adedini %7 artırmayı başararan Goodyear, ticari lastikler yenileme pazarı özelinde ise satış adedini sabit tutmayı başardı ve pazar payı artışı kaydetti. Goodyear’ın bu başarısında yeni filo kazanımları ve üçüncü havalimanı gibi büyük projeler etkili oldu. Goodyear’ın 2018 filo kazanımlarında Avrupa’da kendisini kanıtlamış ve sektörde bir ilk olan filo lastik yönetim sistemi FleetOnlineSolutions’ı Türkiye pazarına sunmasının da katkısı oldu.

Goodyear 2018’de, orijinal ekipman satışlarını da %6 artırdı. Türkiye’deki otomotiv üreticilerinin AB yönergelerine uygun olarak daha düşük dönme dirençli lastik talep etmeleri ve Goodyear’ın teknolojik üstünlüğe sahip ürünlerini pazara sunan Türkiye’deki iki fabrikasının büyük etkisi oldu.

Goodyear’ın toplam satış hasılatı 2018 yılında, 2017 yılına oranla %34 artarak 2.462 milyon TL’ye ulaştı. Net dönem karı ise 126 milyon TL olarak gerçekleşti. 2018 yılında 117.704 ton karşılığı 6.772.456 adet dış lastik üretilirken, bu sayı geçen yılın aynı dönemine göre üretim adet bazında %5 arttı. 2018 yılının en önemli gelişmelerinin bir diğeri ise Temmuz ayında Goodyear’ın ürün gamının en ilgi çeken modellerinden Ultra Grip 8 lastiğinin Adapazarı fabrikasında üretimine başlanması oldu.

2018’deki başarılı sonuçlarla ilgili bir açıklama yapan Goodyear Lastikleri Türk A.Ş Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu; “Goodyear’da üretim ve satış anlamında başarılı bir yılı geride bıraktık, pazar paylarımızı artırdık. Bölgesel ve küresel stratejilerimizle paralel olarak Goodyear olarak hem tüketici lastikleri tarafında hem de ticari lastikler tarafında önemli başarılara imza attık. Bu yıl içerisinde dört mevsim lastiklerinde stratejik bir değişikliğe gittik. Dört mevsim lastiğin mucidi olarak bu yıl da pazardaki yerimizi bir kez daha vurguladık ve 2018’de dört mevsim satışlarımızı önemli ölçüde artırdık. Kış lastiklerimizde ise Goodyear UItraGrip ailesi çok sayıda modele hitap etmesiyle yine öne çıktı. UltraGrip 8 lastiğini Temmuz ayından itibaren Adapazarı fabrikasında üretmeye başladık. Tüketicilerin de tercih ettiği UltraGrip 8 modeli, çeşitli testlerde de çok başarılı olan bir model. Ayrıca yıl içerisinde kış lastiğinde yeni ebatları da pazara sunduk. 2018 yılında daralan Türkiye ticari lastikler yenileme pazarında ise Goodyear olarak pazar payı artışı kaydettik” dedi.

Goodyear Lastikleri Türk A.Ş Genel Müdürü Mahmut Sarıoğlu

goodyear-mahmut-sarioglu-aciklama.jpg

2019’a dair hedeflerini de paylaşan Sarıoğlu “Goodyear olarak 2019 için önemli hedeflerimiz var. 2019 yılında hem binek hem hafif ticari araç lastiklerinde yeni desenlerimizi geniş ebat seçenekleriyle pazara sunacağız. Bununla birlikte İzmit Fabrikası’nda gelişmekte olan ülkeler için özel bir ürün bandı devreye girecek ve Orta Doğu ve Afrika ülkeleri için lastik üreteceğiz. Goodyear’ın Adapazarı ve İzmit fabrikaları, mühendislik ve üretim özellikleriyle Goodyear’ın sayılı fabrikaları arasında yer alıyor ve Türkiye’deki iki fabrikamızda ürettiğimiz lastiklerin yaklaşık %60’ını dünyaya ihraç ediyoruz. Bildiğiniz gibi otomotiv sektörü ihracat anlamında Türkiye’nin önde gelen sektörleri arasında. Biz de Goodyear olarak otomotiv sektörünün 9. büyük ihracatçısı konumundayız. 2019 yılında da bu yerimizi daha da iyi bir konuma getirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

goodyear-bursa-mermer-fuari-001.gif

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.