Goodyear’ dan Yakıt Tasarrufu Ve Çevre İçin Büyük Adım

Goodyear’ dan Yakıt Tasarrufu Ve Çevre İçin Büyük Adım

Brüksel’de gerçekleştirilen Lojistik Sempozyumu’nda, yakıt tasarrufu ve çevrenin korunmasına yönelik olarak, düşük yuvarlanma dirençli lastik kullanımı ve pek çok konu masaya yatırıldı.

110 yıllık bir geçmişe sahip olan ve dünya devleri arasında yerini alan Goodyear her geçen gün yükselen yakıt harcırahlarının lojistik şirketleri üzerinde ki gizli kalmış etkilerinin araştırılması amacı ile düzenlediği etkinlikte çevre dostu taşıma için gerekli önlemlerin sunumu yapıldı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen toplantıda; içlerin de Avrupa Karayolu Taşımacıları Birliği (UETR) Genel Sekreteri Marco Digioia, Belçika menşeli nakliye şirketi NinaTrans’ın Yönetim Kurulu Direktörü Benny Smets ve Delft University of Technology’de Araştırma Görevlisi Gandert Van Raemdonck’un da aralarında olduğu 70’ e müteakip devlet ve özel sektör üst düzey temsilcilerinin de aralarında bulunduğu katılımcılara “Yakıt Tüketiminin Azaltılması İçin En İyi Uygulamalar” temalı panelde, aerodinamik cihazlardan, yeni araç uzunluğu düzenlemelerine, teşviklerden, eğitimlere uzanan pek çok konu masaya yatırıldı. Yakıt tasarrufu sağlanması ve CO2 salınımının azaltılabilmesi amacıyla geliştirilen düşük yuvarlanma dirençli lastik teknolojilerinin uzun vadedeki önemine dikkat çekildi.


"Yakıt tasarrufu ve çevre için karayolu taşımacılığında eğitim şart"
Avrupa Karayolu Taşımacıları Birliği (UETR) Genel Sekreteri Marco Digiola lojistikte yakıt tüketimin azaltılması amacıyla, aerodinamik eklemelerin kullanımı, yol altyapı iyileştirmeleri, eğitim ve araç lastiklerinde yapılacak optimizasyonun önemine dikkatleri çekti. Etkinlikte kürsüye çıkıp söz alan katılımcılar, farklı ve yeni oluşturulan önlemlerin kilit çözümler olabileceği konusunda hemfikir oldular. Rzonzef: “Tasarruf için düşük yuvarlanma dirençli araç lastikleri kullanılmalı”
Goodyear Avrupa Ticari İş Birimi Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef yaptığı açıklamada “Karayolu taşımacılığı operatörleri için yakıt tasarrufunda düşük yuvarlanma dirençli lastik kullanımı büyük önem taşıyor diyerek sözlerine noktayı koydu. Katılımcılar tarafından konuşmalar büyük bir ilgi ve dikkatle dinlendi. www.tasimacilar.com 01.08.2012 / 18:05