Goodyear Hannover’de yeni ürünlerinin tanıtımını yaptı

Goodyear Hannover’de yeni ürünlerinin tanıtımını yaptı

Goodyear, 20-27 Eylül 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Hanover kentinde düzenlenen 2012 IAA Ticari Araç Fuarı’nda kara taşımacılığına yönelik geliştirdiği kamyon ve otobüs lastiklerinin tanıtımını yaptı.

Goodyear, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlen 2012 Ticari Araç Fuar’ında, uzun araştırmalar sonucunda geliştirdiği ilk AA sınıfı kamyon lastiklerini ve kara taşımacılığı sektöründeki artan maliyetleri karşılayabilmek için ürettiği yeni otobüs lastiklerini tanıttı. Goodyear mühendisleri, yeni sunulacak ilk AA sınıfı kamyon lastiğin hedefleri karşıladığından emin olmak için henüz test aşamasının devam ettiğini açıkladı. EMEA Ticari Lastikler Teknoloji Direktörü Henk Van Tuyl, Goodyear’ın yakında ilk AA sınıfı kamyon lastiğini piyasaya çıkaracağını duyurmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyerek “Yeni lastiğimiz, filoların ıslak yol tutuşu ve yakıt verimliliği performanslarını iyileştiren teknolojik bir çığır açacaktır. Somut örnekler vermek gerekirse, tam set A sınıfı lastikler ile F sınıf lastikler arasındaki fark, kamyonun yakıt tüketimini yüzde15 oranında etkiler ve bu da yılda yaklaşık 7000 Euro değerinde yakıt tasarrufu anlamına gelmektedir. Islak yol tutuşu performansına bakacak olursak, tam fren yapma durumunda bu fark, fren mesafesini yüzde 30 oranında düşürmektedir. Bu da, 80 km/s hızla giden standart bir kamyonun fren mesafesini 25 m daha kısa olması anlamına gelir” dedi.


Lastiklere 50’nin üzerinde kriter analizi yapılıyor
1 Kasım 2012 itibarıyla AB ülkelerinde zorunlu olan etiketleme uygulaması, Türkiye’de de aynı tarih itibarıyla zorunlu hale geliyor. Buna göre Avrupa lastik etiketi görünüşte mevcut enerji etiketlerine (örneğin ev gereçlerinin üzerinde bulunan etiketlere) benzemektedir; A en yüksek performanslı lastiği ve G en düşük performanslı lastiği temsil ederiyor. Etiket, alıcılara lastiğin yakıt verimliliği, ıslak yolda tutuş performansı ve dış gürültü seviyesi hakkında bilgi veriyor. AB Lastik Etiketleme uygulaması hakkında bilgi veren Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Pazarlama Müdürü Faruk Uslu, “Goodyear’ın ürün geliştirmede hedeflerinin en başında daima güvenlik bulunmaktadır. Yeni lastik etiketleme uygulaması ile aslında lastikler sadece ıslak zemin frenleme, yuvarlanma direnci ve sese göre derecelendiriliyor. Otomobil dergileri, otomobil kulüpleri ve uluslararası bağımsız test kuruluşları, lastiklerin performansını değerlendirirken 15 farklı performans kriteri kullanıyor. Goodyear olarak biz lastiklerimizi geliştirirken, tüketicilerin güvenlik ve performans ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak 50’nin üzerinde kriterin analizini yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Goodyear,talebe yönelik lastiklerini geliştiriyor
Goodyear tarafından yapılan araştırma, otobüs kullanıcılarının, kara taşımacılığı endüstrisindeki artan maliyetleri karşılayabilmek için yakıt verimliliği sağlayan lastiklere ihtiyaç duyduğunu gösterdi. Goodyear tarafından yakın zamanda gerçekleştirilen araştırmalar, görüşme yapılan otobüs ve şehirlerarası otobüs filolarının yüzde 89’unun artan yakıt fiyatlarını kara taşımacılığı sektöründeki en büyük zorluk olarak gördüğünü ortaya çıkardı. Bundan yola çıkarak Goodyear yeni geliştirdikleri Yeni Goodyear Coach lastiklerini otobüs kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirildi. Goodyear’ın geliştirdiği diğer Otobüs lastikler;
Dengesiz aşınma modern otobüslerin lastikleri için ciddi bir sorundur ve bunun sonucunda lastiklerin ömrü azalmaktadır diyen Goodyear yetkilileri Marathon Coach lastiği için özel olarak geliştirdiği asimetrik tasarımın bu sorunu çözdüğünü ifade ediyor. Goodyear yetkilileri kış ayları için geliştirdiği UltraGrip Coach lastiğinin, Kuzey ülkelerinde ve Alp bölgelerinde, yani buzlu yolların yaygın ve ani kar yağışlarının yaşandığı yerlerde çalışan otobüslere özellikle fayda sağlayacağını belirtiyor. Goodyear EMEA Kamyon Lastikleri Pazarlama Direktörü Boris Stevanovic konuşmasında, “Yeni Marathon Coach ve UltraGrip Coach lastiklerimizi denemekte olan kullanıcılarımızdan aldığımız olumlu geri bildirimler konusunda çok heyecanlıyız. Yeni araştırmamız, bu lastikleri geliştirirken üzerine odaklandığımız performans kriterlerinin, otobüs kullanıcılarının taleplerini karşıladığını doğruluyor” ifadesini kullandı. www.tasimacilar.com 21.09.2012 / 16:20