Goodyear ile karayolu taşımacıları bir araya geldi

Goodyear ile karayolu taşımacıları bir araya geldi

Goodyear’ın Brüksel’de gerçekleştirdiği Lojistik Sempozyumu’nda, yakıt verimliliğinin artırılması ve karayolu taşımacılığından kaynaklanan karbondioksit salınımının azaltılması konuları masaya yatırıldı.

Goodyear’ın, artan yakıt fiyatlarının lojistik şirketleri üzerindeki etkilerinin tartışılması amacıyla düzenlediği sempozyumun ardından yayımlanan rapor; yakıt verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalara rağmen, her 7 Avrupalı karayolu nakliyecisinden birinin, gerekli destek sağlanmadığı takdirde 8 yıl içinde işsiz kalacağını gösterdi. Kara taşımacılığında yakıt verimliliği için öneriler
Panellerin son bölümünde yer alan “Avrupa’da Kara Taşımacılığında Yakıt Verimliliğinin Teşvik Edilmesi” temalı sempozyumda, bir grup uzman bu konuyla ilgili olarak AB Kılavuzu’nu ele aldı. Aralarında, Avrupa Komisyonu Taşımacılık Genel Direktörlüğü’ndeki Kara Taşımacılığı Başkan Yardımcısı Remi Mayet, AB Mal Taşımacılığı ve Çevre İşleri Başkanı, Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Üyesi Marc Billiet ve AB Avrupa Araç Lojistiği Birliği’nden (ECG) Tom Antonissen’in de bulunduğu oturuma kamu ve taşımacılık sektöründen 70’e yakın temsilci katıldı.
“Yeşil” teknolojiye yatırım tüm AB politikalarının temelinde olmalı
Panelistler, iyileştirilmiş yakıt verimliliği ve karayolu taşımacılığından kaynaklanan karbondioksit salınımının azaltılması konusunda, ilgili tüm kuruluşların çaba göstermesi gerektiğinde hemfikir. İklim değişikliğine karşı sürdürülen mücadele ve yakıt kullanımını azaltan “yeşil” teknolojilere ve yeniliklere yatırım yapmanın tüm AB politikalarının temelinde yatması gerektiğine dikkat çekiliyor.
2050 yılına kadar iki aşamalı önlem
Avrupa Komisyonu, 2050 yılına kadar iki aşamalı olarak alınacak önlemleri açıkladı. İlk aşamada, ortak bir taşıma alanına yapılan nakliyelerde, kabotaj gibi bazı bariyerlerin kaldırılması ve küçük elektrikli kamyonların sahip olduğu bazı teknik standartların uyumlu hale getirilmesine karar verildiğini açıkladı. İkinci aşama ise, çok modlu çekirdeğe sahip ağların tamamlanması ve Avrupa üzerinden geçen ağların (TEN-T) daha geniş çapta kullanılması.
Bu çalışmalar, kara taşımacılığının geleceğine damga vuruyor”
Goodyear Avrupa Ticari İş Birimi Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef yaptığı açıklamada; “Bu çalışmalar, AB Taşımacılık Kılavuzu’nun kara taşımacılığının geleceğine damga vurması nedeniyle oldukça önemli. Goodyear olarak taşımacılık sektöründeki müşterilerimize, maliyetlerin düşürülmesi konusunda ürün ve hizmetlerimizle destek oluyoruz” dedi. www.tasimacilar.com 28.03.2012 / 11:02