Goodyear Mesaj bekleyebilir kampanyasına destek veriyor

Goodyear Mesaj bekleyebilir kampanyasına destek veriyor

Goodyear, araç kullanırken telefonlarıyla mesajlaşan sürücüler için “Mesaj Bekleyebilir” kampanyasına destek veriyor.

Goodyear, sürücülerin araç kullanırken dikkatlerini dağıtan mesajlaşmaya karşı Amerika’da başlayan ve yaygınlaşan ‘it can wait’ kampanyasına zeplinlerle (keşif balonları) ‘bekleyebilir’ sloganı taşıyarak destek veriyor.

2010 yılından itibaren güvenlik politikası doğrultusunda kendi çalışanları için şirket araçlarında araç sürerken mesajlaşmayı yasaklayan Goodyear, zeplinlerde taşınan sloganlar sayesinde, Ağustos 2012’den bugüne 2,5 milyondan fazla insanın araç sürerken bir daha asla mesajlaşmayacaklarına dair taahhüt verdikleri kampanyanın daha büyük kitlelere ulaşması amaçlıyor.

Kampanya farkındalık yaratacak

Kampanyayla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Goodyear Küresel İletişim Başkan Yardımcısı Paul Fitzhenry, “Goodyear, kampanyaya katılarak araç sürerken mesajlaşmanın riskleri hakkında farkındalık yaratmaya çalışmaktadır. ‘Bekleyebilir’ kampanyası, basit ama kuvvetli bir amaçla yola çıkarak, Goodyear’ın güvenliği artırma önceliğini, güvenlik konusunda farkındalık yaratan ve buna yönelik davranışları teşvik eden programlarımızı bir kez daha vurgulamaktadır” dedi.

Goodyear’ın 2012 yılında IPSOS işbirliği ve 6400 katılımcı ile gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, İspanya, İsveç, İsviçre, Güney Afrika, Türkiye ve İngiltere’de 18-25 yaş arasındaki genç sürücülerle görüşmeler yapıldı. Gençlerin yüzde 68’i arkadaşlarının araç kullanırken cep telefonu ile konuştuğunu, yüzde 62’si de arkadaşlarının araç kullanırken mesajlaştığını, e-posta attığını veya internette gezindiğini gördüğünü söyledi. Türkler araç kullanırken mesajlaşmak, e-posta atmak veya internette gezinmek için akıllı telefonlarını en çok kullanan grupta yer alırken, Türk katılımcıların yüzde 78’i arkadaşlarının bunu yaptığını gördüğünü belirtmişti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.