Goodyear, Yol Güvenliği Projesi İle Acemi Sürücülere Yol Gösterecek

Goodyear, Yol Güvenliği Projesi İle Acemi Sürücülere Yol Gösterecek

Goodyear, yeni yol güvenliği kampanyalarında Avrupa Sürücü Okulları Birliği(EFA) ile birlikte çalışacak.

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ile birlikte üstlendiği yeni bir araştırma projesinin bulgularını paylaştı. Goodyear Şirketi, araştırmanın yanı sıra, “Yol Güvenliği Projesi”nin sonuçlarını içeren rapor ile Önce Güvenli Sürüş: Acemi Sürücüler için Yol Güvenliğinin Artırılması” çalışmasını da yayınladı. Rapor, Avrupa Ulaşım Güvenliği Konseyi’nin, Brüksel’de düzenlediği panelde tanıtıldı.

Projede acemi sürücüler için paydaşlara önermeler olacak

Avrupa’daki sürüş eğitmenlerinin, genç sürücülerin yol güvenliğine yönelik yaklaşımlarının ele alındığı projede Goodyear’ın acemi ve genç sürücülerin yol güvenliğine ilişkin mevcut araştırması üzerinden, acemi sürücülerin yol güvenliğinin artırılması için kanun yapıcılara, yol güvenliği paydaşlarına ve otomotiv sanayisine tavsiyelerde bulunuyor.

Proje için 2334 sürüş eğitmenin görüşleri alındı

Goodyear Şirketi, son iki yıldır Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Bu araştırmada, Avrupa’nın yanı sıra, Rusya, Türkiye ve Güney Afrika’yı da kapsayacak şekilde toplam 2334 sürüş eğitmeninin görüşleri alındı. Ayrıca, araştırma, ebeveynlerin gençlerin sürüş alışkanlıkları üzerindeki önemli etkileri ve pazarlar arasındaki sürüş eğitimi farklılıkları gibi ilginç bulguları derleyen ilk anket olma özelliğini taşıyor.

Proje kanun tasarılarının temeli olabilecek nitelikte

Goodyear ve EFA “Yol Güvenliği Projesi”nin sonuçlarına ilişkin raporu genişleterek, sürüş eğitmenleri için en önemli konuları gündeme taşımayı, güvenli ve sorumlu bir sürüş için genç sürücülerin farkındalığını artıracak yaklaşımlar keşfetmeyi amaçlıyor. Goodyear tavsiyeleri ile, siyasetçileri, test uygulamalarına araba bakımının dahil edilmesi ve test süreçlerinin geliştirilmesi için araştırmalar yapılmasına yönelik kanun tasarıları hazırlamaya yönlendirebilir.

Proje farkındalığı arttırmayı hedefliyor

Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Tüketici Lastikleri Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef: 'EFA’nın acemi sürücüler için yol güvenliğinin artırılmasına yönelik Goodyear ile işbirliği içinde çalışmasını sevinçle karşılıyoruz. Araştırmalarımız gösteriyor ki, kanun yapıcılar ve otomotiv sektörü birlikte çalışarak deneyimsiz ve acemi sürücülerin yol güvenliğiyle ilgili farkındalığını daha fazla artırabilir. Araba kullanmayı nasıl öğrendiklerini ve yol güvenliğiyle ilgili davranışlarını etkileyen faktörlerin neler olduğunu anlamak istiyoruz’ dedi. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.