Goodyear’a TÜV SÜD Automotive’den ‘Çift A’

Goodyear’a TÜV SÜD Automotive’den ‘Çift A’

Avrupa’nın önde gelen otomotiv test ve sertifikasyon kuruluşu TÜV SÜD Automotive, Goodyear’ın lastiklerini en iyi lastik etiketi performansına sahip olduğunu doğruladı.

Goodyear, Almanya Essen’de düzenlenen REIFEN uluslararası lastik fuarında yeni lastiklerini sergiledi. TÜV SÜD Automotive, Goodyear’ın REIFEN’de sergilediği EfficientGrip AA lastiğinin performansının, yeni AB Lastik Etiketi derecelendirmesine göre ıslak yol tutuş ve yuvarlanma direnci kategorilerinde ‘A’ düzeyinde olduğunu doğruladı. “Kalitemizin doğrulanmasından büyük mutluluk duyduk”
Orta Doğu ve Afrika Tüketici Lastikleri Teknoloji Direktörü Xavier Fraipont, ‘çift A’ değerlendirmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Fraipont, “Goodyear’ın yenilikçi lastiklerinin en iyi lastik etiketi performansına sahip olduğunun, Avrupa’nın önde gelen otomotiv test ve sertifikasyon kuruluşu TÜV SÜD Automotive tarafından da doğrulanmasından dolayı büyük memnuniyet duyduk” şeklinde konuştu. Lastik üreticileri lastiklerinin performansını üç önemli kritere – yuvarlanma direnci, ıslak yol tutuş ve gürültü – göre derecelendiren yeni AB Lastik Etiketi uygulaması kapsamında 30 Mayıs 2012 itibariyle gönüllü olarak açıklayabiliyorlar. Bu derecelendirme, tüketicilerin ev aletlerinden bildikleri enerji verimliliği etiketi derecelendirmelerine benziyor. 1 Kasım 2012 tarihinden itibaren etiket, 1 Temmuz 2012 tarihinden sonra üretilen tüm lastikler için zorunlu olacak. www.tasimacilar.com 02.07.2012/12:27