Goodyear'dan, “FleetOnlineSolutions” teknolojisi

Goodyear'dan, “FleetOnlineSolutions” teknolojisi

Goodyear, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki iş makinesi lastiği kullanıcıları için “FleetOnlineSolutions” (Mobil Teknik Değerlendirme) (FOS)uygulamasını başlatıyor.

Goodyear, iş makinesi kullanan müşterilerine yönelik geliştirdiği, internet üzerinden hazırlanan anlık rapor gönderimi sağlayan “FleetOnlineSolutions” (FOS) sistemi ile müşterilerinin maliyetleri düşürmelerine destek olmayı hedefliyor.

İnternet tabanlı bu lastik yönetim programı, iş makinası lastik denetim raporlarının çevrimiçi olarak anında doldurulmasına ve her bir lastiğin performansı hakkında hızlı bir şekilde önemli bilgiler verilmesine olanak tanıyor. Aynı zamanda ilgili bilgilerin kolay değerlendirilmesi adına parasal maliyet değerinin verilebilmesini sağlıyor.

Goodyear Türkiye Ticari Lastikler Direktörü Mahmut Sarıoğlu, “Türkiye’de Çeliktaş ve Kumsan, FOS sisteminden faydalanan ilk müşteriler arasında yerini alıyor. Bu iki firma da, raporları ne denli çabuk alabildiklerini görmekten etkilendiklerini söylüyorlar. Fakat onları en çok etkileyen “risk altındaki tutar” raporu oldu. Endüstride benzeri olmadığına inanılan bu rapor, müşterilerin, yanlış lastik basıncı nedeniyle altına girdikleri mali riski anlamalarına yardımcı olmakta” dedi.

Sarıoğlu sözlerine, “Lastiklerin hava basıncının bar veya PSI (Hava Basıncı) cinsinden raporlanması maliyet hesaplamaları açısından pek bir anlam ifade etmiyor. Bu nedenle, ölçülen basınçla önerilen lastik basıncı arasındaki farkı, lastiğin hizmet ömrünü kapsayacak şekilde güvenilir bir “risk altındaki tutara” dönüştürdük. Bu formatta elde edilen veriler, son kullanıcılarımıza daha çok hitap ediyor” şeklinde devam etti.

Sarığlu ayrıca, 15 Kasım 2012 itibarıyla birçok Avrupa ülkesinde program başlatıldığını belirterek, “Buna 2013'ün ilk çeyreğinde Güney Afrika, Rusya ve Orta Doğu da dahil olacak. Sistem Türkiye’de de Ocak 2013 tarihi itibariye uygulanmaya başlanılacak” diye konuştu.

Goodyear’dan iş makinelerindeki gelişime paralel yenilikçi teknoloji

FOS uygulamasının, hafriyat ekipmanlarını ve diğer ağır makine ve ekipmanları kullananlar için OTR (off-the-road) “Yol-Dışı” işlerde önemli bir adım olduğu bellirtilirken, Her bir OTR temsilcisinin, internet bağlantısı yoluyla müşterinin sahasından doğrudan filo denetim raporu hazırlamasına olanak sağladığı ifade edildi.

Müşteriye, lastik konumuna göre tüm detayları veren bu raporlar;

• Performans tahmini
• Ölçülen ve önerilen basınçlar
• Saat başına maliyet
• Bir milimetre kauçuktan elde edilen saat performansı
• Risk altındaki tutar konularını ele alıyor.

Risk altındaki tutarın hesaplanması

Denetlenen tüm araçların her bir lastiği için, basınç değerleri ile önerilen basınç arasındaki farkı, yerel para birimindeki değerine çevrilir ve bu da, hava basıncı seviyesi doğru olmayan bir lastiğin, hizmet ömrü sonuna kadar yanlış basınçta kullanılmaya devam edilmesi halinde son kullanıcıya getireceği maliyetin ne kadar olduğunu gösterir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.