Goodyear'dan Sorunsuz Tatil, Güvenli Sürüş Önerileri

Goodyear'dan Sorunsuz Tatil, Güvenli Sürüş Önerileri

Yazın gelmesi, okulların kapanması nedeniyle tatile çıkmayı planlayanlar için Goodyear sorunsuz, güvenli bir yolculuk için önerilerde bulundu. Goodyear’ın sorunsuz tatil, güvenli yolculuk için önerileri dikkate değer…

Goodyear yetkilileri, güvenli bir yolculuk için araçlara mutlaka bakım yaptırılması, lastiklerin ve stepnenin kontol edilmesi gerektiğini hatırlattılar. Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havalarda araç kullanmanın her zamankinden daha tehlikeli olduğuna dikkat çeken Goodyear, araç içi ısının yükselmesinin kaza riskini arttırdığını hatırlattı ve sürüş esnasında araç ısısının sıklıkla kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaz lastiklerinde teknik ayrıntılara dikkat!

Goodyear konuyla ilgili hatırlatma ve önerilerini şu şekilde sürdü, kış koşullarından çıkmış olmamız sebebiyle, yaz lastiği kullanılmasını gerektiğini anımsatan Goodyear, kış ve yaz lastiklerinde kullanılan bileşik ve dişli lastik teknolojileri arasındaki farklılıklara dikkat çekerek, yaz lastiği kullanılmasının aracın sürüş performansının yeterli düzeyde tutulmasını sağlanacağı ifade edildi.Goodyear, ayrıca sürücüleri araç kullanırken telefon ve bilgisayar kullanılmaması konusunda ve sadece gece sürüşlerinde değil, şehirlerarası yollarda, yağmurlu ve sisli havalarda gündüzleri de farların açık tutulması konusunda uyardı.

Goodyear, yolculuk sırasında çocukları da unutmadı

Goodyear yetkilileri,okulların kapanması nedeniyle çocukları ile birlikte yolculuk yapacak olan sürücüleri ayrıca uyardı. Çocukların güvenliği için Goodyear’ın önerileri şu yönde oldu, ‘yolcuların emniyet kemerlerinin her zaman takılı olmasını sağlamak ve çocukların uygun bir çocuk koltuğunda güvenli bir şekilde oturduklarından emin olmak, güvenli ve rahat bir tatil yolculuğu yapmanıza yardımcı olacaktır’ dendi. Goodyear, çocuklara emniyet kemerlerini açıp kapatmayı mümkün olduğunca geç öğretilmesini, çocuklarla beraber uzun yolculuklar planlaması durumunda günün daha serin saatlerinde yola çıkılması ve sıcak olan saatlerde uzun molalar verilebileceği yönünde önerilerde bulundu.


Uzun yolculuklarda çocuklarınıza ince giysiler giydirin

Goodyear özellikle çocukların uykuya geçecekleri saatte yolculuğa çıkılması gerektiğini hatrılatarak böylelikle çocukların yolculuğun büyük bölümünde uykuda olmaları sebebiyle rahat bir seyahat yapılabileceği yönünde önerilerde bulundu. Seyahat esnasında araçtakilerin yeterli şekilde sıvı tüketmesi gerektiğine vurgu yapan Goodyear çocukların araç içerisinde kesinlikle yalnız bırakılmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca Goodyear anne ve babalara uzun seyahatlerde çocuklara rahat ve hava geçiren giysiler giydirilmesini de önerdi. Çocukların tüm seyahat boyunca oynayabilecekleri yumuşak oyuncaklar verilebileceğini belirten Goodyear ağır veya keskin oyuncakları seyahat esnasında araç içerisinde bulundurulmaması yönünde açıklama yaptı.

Dönüş yolunda aracınızı mutlaka kontrol edin

Goodyear son öneri olarak tatilden güzel anılarla dönmek için mutlaka dönüş yoluna çıkmadan önce araçların yağ, lastik, farlar ve balatalarının kontrol edilmesine vurgu yaptı.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.