Goodyear’ın, AMT teknolojisi Popular Mechanics ödülü aldı

Goodyear’ın, AMT teknolojisi Popular Mechanics ödülü aldı

Goodyear’ın geliştirdiği AMT (Otomatik Hava Basıncını Koruma Teknolojisi” Amerika’da Popular Mechanics Dergisi’nden “2012 Çığır Açan Buluşlar Ödülü’ne” layık görüldü.

Goodyear’ın layık görüldüğü Popular Mechanics 2012 Çığır Açan Buluşlar ödülü, teknoloji, tıp, uzay keşifleri, otomotiv, tasarım, çevre mühendisliği ve daha birçok alanda üstün gelişmelere imza atmış öncülere ve ürünlere veriliyor. Goodyear ve diğer kazananlar, 4 Ekim günü New York’ta düzenlenen, yalnızca yeniliklerin yer aldığı konferansta ve gala ödül töreninde onurlandırıldı. “Düşük CO2 salınım oranı ve daha uzun lastik ömrü”
Goodyear, ABD Akron Ohio Laboratuarı’nda yapılan uzun süreli araştırmalar sonucunda, hem yakıt tasarrufuna ve CO2 salımının azaltılmasına hem de harici müdahale ile basınç ayarlamalarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracak “Otomatik Hava Basıncı Koruma Teknolojisini” (AMT) geliştirdi. Goodyear Teknik İşler Başkanı Jean-Claude Kihn, “2012 yılında Popular Mechanics Yenilik Ödüllerine layık görüldüğümüz için onur duyuyoruz. Otomatik Hava Basıncını Koruma Teknolojimiz (AMT) sürüş performansını iyileştirirken, bir yandan da yakıt verimliliği, düşük CO2 salınım oranı ve daha uzun lastik ömrü ile çevre üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olmaktadır. Bu ödül, mühendislerimizin yenilikçi çalışmalarını ve piyasaya bunlarla ilgili bir ürün çıkarma çabalarımızı gözler önüne seriyor,” dedi. Goodyear’ın Otomatik Hava Basıncı Koruma Teknolojisi, optimum lastik basıncının korunmasını ve bunun sonucunda, yakıt tüketimi konusunda önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Devlet ve endüstri araştırmalarına göre, düşük basınçlı lastikler yüzde 2,5 ila 3,3 oranında yakıt israfına neden olmaktadır. Bu teknoloji oldukça karmaşık olsa da, AMT sisteminin altında yatan fikir lastiğin yolda hareket etmesinden ortaya çıkmıştır, hava basıncı bu dönüş enerjisi kullanılarak dengelenmektedir. Popular Mechanics Baş Editörü James B. Meigs, “Bu yıl da, geleceği şekillendirme görevini üstlenmiş bir dizi muhteşem adaya ödül verdiğimiz için heyecan duyuyoruz. En hafif metalden dünyanın en hızlı ve elektrik verimliliği en yüksek süper bilgisayarına kadar, bu yılın kazananlarında Yenilik Ödülleri’nin üzerine kurulduğu yaratıcı ruhu görüyoruz,” dedi. www.tasimacilar.com 13.10.2012 Saat:10:51