Güç kaybetmeyen DAF Trucks A1600

Güç kaybetmeyen DAF Trucks A1600

Uluslararası bir araştırmanın sonucunda DAF, ticari alanda hala kullanılmakta olan en eski DAF kamyonunu buldu. Ve bu kamyon, neredeyse her gün kullanılıyor.

Söz konusu kamyon Frits ve Nicky Hoefnagels'e ait, Hollanda'nın her yerine nostaljik lunapark atraksiyonları taşımak için kullanılan ve son derecede iyi durumda olan bir A1600. "Tabii, bu kamyonu da diğer kamyonları kullandığımız gibi kullanıyoruz. Bir DAF kamyonu başka ne için kullanılır ki?"

Bu sene 90. yıl dönümünü kutlayan DAF, yılın başlarında en eski kamyonunu aradığını duyurmuştu. DAF bu arayışı, 1980'lerin başlarından bu yana DAF kamyonunu İrlanda boyunca büyükbaş hayvan taşımak için kullanan bir tüccarın yer aldığı videoyu sosyal medyada paylaşarak başlattı. Video, yarım milyona yakın kez görüntülendi ve birçok ipucu ile öneri içermenin yanı sıra zirveye aday başka kamyonlar olduğunu da gözler önüne serdi. Dünyanın her yerinden yanıtlar ulaştı ancak en eski kamyon; deyim yerindeyse Eindhoven DAF fabrikasının yanı başında, Bakel köyünde bulundu.

DAF, düzenli olarak geziler için kullanılan 1963 model yılına ait bir yangın söndürme aracı ve hasat vakti ekinleri taşımak için kullanılan, plakası olmayan çok eski bir kamyon dahil 1950'li yılların sonundan ve 1960'lı yılların başından beri kullanımda olan birçok araca dair haberler aldı. Ancak bu kamyonlar gereken kriterlere uygun değildi. Kazanan kamyonun yalnızca halka açık yollarda ticari taşıma için kullanılması yetmiyordu, aynı zamanda düzenli olarak da kullanılıyor olması gerekiyordu.

En eski DAF kamyona sahip olmanın gururu, Hollandalı bir aile işletmesi olan Hoefnagels'e ait. Hoefnagels ailesi kamyonu, lunapark atraksiyonlarını Hollanda'nın her yerine taşımak için kullanıyor. Baba-oğul Frits ve Nicky Hoefnagels tarafından DAF'a Facebook üzerinden gönderilen fotoğrafta, düzenli bakımlar sayesinde hepsi de çok iyi durumda olan tam dört adet klasik DAF kamyon görülüyor.

Frits Hoefnagels şöyle açıklıyor: "Atraksiyonumuz 'cake walk' da denen, yaylanarak yürüyeceğiniz bir parkurdur. DAF kamyonlarımızı "lunaparkımızı" taşımak için kullanıyoruz. Filomuza eklediğimiz zaman kamyonlarımız yeni durumdaydı. Lunapark kışın açılmıyor; bunun dışında ilkbaharın başından sonbaharın sonlarına kadar yollardayız ve bu devasa eğlence düzenini lunaparktan lunaparka taşıyoruz."

"1975'te aldığımız 2800 modeli ve 1971'de aramıza katılan 1600 modelinin yanı sıra iki adet A1600 modelimiz bulunuyor. Kurbağaya benzedikleri için "kikker" olarak adlandırılan bu DAF A1600 kamyonlarımızın birini 1968'de, diğerini ise 1969'da aldık. "Eski olmalarına rağmen onları hiç rahat bırakmıyoruz." diye gülerek anlatan Hoefnagels, "Biz hala ticari kullanımda olan en eski DAF kamyonunu kullanmaktan ve sürmekten mutluluk duyuyoruz: 1968'den A1600!" diyor.

a1600-daf-en-eski-kamyon.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.