Güler yüzlü Kadrosu İle Sena Turizm,  Eğitim Çalışmaları İle Farkındalığın Altını Çiziyor

Güler yüzlü Kadrosu İle Sena Turizm, Eğitim Çalışmaları İle Farkındalığın Altını Çiziyor

1994 yılından bu yana turizm ve taşımacılık sektöründe yer alan ve sosyal sorumluluk projeleriyle ismini duyuran Sena Turizm eğitim çalışmalarına devam ediyor.

1994 yılından beri çalışan başta turizm ve taşımacılık olmak üzere express, kongre ve seminer organizasyonları düzenleyen, sektörde özellikle eğitime verdikleri önem ve imza attıkları sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıkça bahsettiren Sena Turizm çalışmalarına devam ediyor.

Eğitim Kontrol Genel Müdürü Eren Zeybekoğlu ile eğitim çalışmaları ve sektörde çokça kullanılan 10 numara yağ olarak anılan ‘atık yağ’ üzerine konuştuk.

Eğitim Şart

Geçen yıl 683 tane kaptana eğitim verdiklerini belirten Eren Zeybekoğlu, bu yıl sayının 700’ ü geçebileceğini belirtti. Sektör içinde sürüş tekniklerinden, trafik kurallarına, müşteriye hizmetten, araç bakımı ve turizm sektörünün ihtiyaçlarına kadar pek çok konuda eğitim çalışmaları yürüttüklerini anlatan Zeybekoğlu yine de birçok sıkıntının varlığından bahsetti.

‘Sektörde, Turizm Sertifikası Olmayan Şoför Çalıştırılmamalı’

Merkezi Antalya’da bulunan Sena Turizm’in özellikle turizm sezonu açıldığında birçok insanın çalışmak için başta Antalya olmak üzere çevre illere akın ettiğine dikkat çeken Zeybekoğlu: ’bu arkadaşlar ne kadar eğitim alıyor, turizmin ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda bu insanlar neler biliyor, bunların hepsi ayrı bir tartışma konusu…’dedi. Eren Zeybek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘biz üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz ama bunu kanun koyucunun tarafından belirli bir düzen altına alınması gerekiyor, insanların hareket ve manevra kabiliyetinin azaltılması gerekir. Bunun yasalarca zorunlu kılınması gerek, nasıl ki güvenlik sertifikası olmadan insanlar çalıştırılamıyorsa turizm sertifikası olmayan şoför çalıştırılmamalı’ ifadesine verdi.

‘Yeni Dönemde Ciddi Bir Yığılma Bekliyoruz’

Dışarıdan eğitim almak isteyen veya eğitim süreçlerinde yer alan kişilerin kimler olduğunu konusunda da bilgi veren Sena Turizm Eğitim Kontrol Genel Müdürü Eren Zeybekoğlu, genellikle bağımsız şirket şoförleri olduğunu ve Antalya taşımacılar grubuna bağlı olarak taşımacılık yapan şirket şoförleri olduğunu ifade etti.

Zeybekoğlu:’ bu kişiler zaten iyi olmasalar hem sürüş konusunda hem trafik kuralları hem de turistlere verdikleri hizmet konusunda kendi şirketlerinde zaten barınamazlar. Fakat mayıs ayından itibaren vaziyet değişecek, şimdi bana gelecek 30-40 kişi… Geçen sene 683 tane şoförle çalıştık, bu yıl sayı artacak’ diyen Zeybekoğlu, yeni dönem yığılmadan kaynaklı sıkıntılı geçeceğinin sinyalini verdi.

‘Atık Yağ Kullanımında İnisiyatif Şoförün Değil, Taşıt Sahibinin’

Sektörde son zamanlarda çok daha fazla gündeme gelen atık yağ kullanımına dair fikirlerini sorduğumuz Zeybekoğlu, 10 numara olarak anılan atık yağ kullanımının taşıt sahibinin veya şirket sahibinin inisiyatifinde olduğunu belirtti. Şoförün bu konuda herhangi bir tasarrufunun olamayacağını belirtti.

‘Atık Yağ Kullananlar Teşhir Edilmeli’

Eren Zeybekoğlu, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: ‘elbette insanları buna sevk eden mazot fiyatlarının yüksek olması bir başka tabirle dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyor olmamızdır. Biz ne yazık ki bununla ilgili tedbirleri kendimize göre alıyoruz fakat burada belirleyici olan bu kararı alan kişilerin deşifre edilmesidir. 10 numara yağ kullanmayınız, bununla ilgili şu kişiye, şu şirkete böyle bir yaptırım uygulanmıştır denilebilmeli… Bu iş kişi bazında olmaz, şirketler bazında olur. Kaptanın konusu değildir. Kaptan bırakın farklı bir yağ almasını, gideceği akaryakıt istasyonu bile bellidir’ dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.