Güney Eksport, sıvıları Tırsan’ın krom tankerleri ile taşıyacak

Güney Eksport, sıvıları Tırsan’ın krom tankerleri ile taşıyacak

Sıvı taşımacılığı alanında 1982 yılından bu yana hizmet veren Güney Eksport, Tırsan’dan aldığı 70 adet krom tankerle filosunu 250 adede yükseltti.

Tırsan’ın Samandıra tesislerinde yapılan teslimat törenine TIRSAN Treyler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Güney Eksport Firma Ortağı Abdulkadir Şimşek, Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, Gelecek Otomotiv Treylerden sorumlu Genel Müdür Hamdi Yüncü ve çok sayıda bayi yöneticisi katıldı. Türkiye’de: Adana(Güney) ve Adana(Soil) merkez olmak üzere İzmir, Kemalpaşa(İzmir), İzmit, EvrenSekiz(Trakya), BüyükKarıştıran(Trakya), Nizip, Düzce ve Bandırma şubelerinde hizmet veren Güney Eksport sıvı taşımacılığı yapıyor. Filosu toplam 250 adet araca ulaşan Güney Eksport’un 38 aracı krom tanker. Tırsan’dan alınan 70 araçla beraber bu sayı 108’e yükseldi. Melas Taşıma, Bitkisel Yağ Taşımacılığı, Yurtdışı Sıvı Taşımacılığı ve Maya Dağıtım Organizasyonu yapan Güney Eksport Firma Ortağı Abdulkadir Şimşek, Mercedes Benz Türk Finans A.Ş’den kullanılan kredi ile bu yatırımı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Yatırımın bir kısmını Tırsan araçlarının kendisi amorti ediyor, araç kendi kendini ödüyor” ifadesinde bulundu. Önümüzde ki yılın ilk 9 ayında 2 milyon ton sıvı taşımayı hedeflediklerini dile getiren Şimşek, “Sektörde tercih edilebilirliğimizi artırmak için yatırıma ihtiyaç duyduk. Hem filomuza yeni araçlar ekliyoruz hem de araçlarımızı yeniliyoruz. Krom tanker alımımız 70 adet ile kalmayacak önümüzdeki dönemlerde tüm tankerlerimizi krom araçlarla yenileyeceğiz” dedi.


“3 lider el ele”
500 Anadolu firmasının Türkiye ekonomisi içindeki gücünü gösteren, Ekonomist dergisinin Fortis Bank Türkiye ile birlikte altı yıldır gerçekleştirdiği Anadolu Kaplanları araştırmasında, bu yıl Tırsan’ın otomotiv sektöründe 2. sırada yer aldığını hatırlatan Nuhoğlu, 3. sırada yer alan Gelecek Otomotiv ve sıvı taşımacılığında hizmet veren Güney Eksport ile birlikte bu gün 3 liderin el ele verdiğini ifade etti. Güney Eksport’a teslim edilen krom tankerlerin, paslanmaz ve her türlü sıvı taşımacılığına uygun olduğunu belirten Nuhoğlu, araçların diğerlerine oranla 2 ton daha hafif olduğunu ifade etti. Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Tolog, yeni araçlar ile 2 ton daha fazla yük taşınabileceğini ifade ederek, daha hafif araçlar üretmek amacıyla Ar-Ge merkezinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Nuhoğlu: “En son ben kazanacağım”
Nuhoğlu; “2012 yılı için koyduğumuz hedef dağılan piyasa göre yüzde 35 oranına ulaşmaktı. Şuan itibariyle yüzde 31,6 oranına ulaştık. Hep beraber son gücümüzle hedefe ulaşmaya çalıcağız” ifadesinde bulunarak, “Önce müşterim kazanacak sonra bayiim kazanacak en son ben kazanacağım” dedi. Bu yıl 2 bin olan ihracat hedeflerinin, önümüzdeki yıl 4 bin 500 adede çıkarıldığını belirten Nuhoğlu, Rusya, Özbekistan ve Kazakistan ülkelerinde açılan fabrikalar ile beraber 4 bin 500 rakamına ulaşacakları konusunda inançlarının tam olduğunu ifade etti.


Hedef: 4 bin 500 adet ihracat
Bu hedefin, Tırsan’ın 2007 yılında yaptığı 2 bin 300 ihracat adedinin iki katı olduğunu ifade eden Nuhoğlu, o dönemde Rusya ve Özbekistan fabrikalarının faaliyette olmadığına da hatırlatarak, 4 bin 500 hedefine ulaşacakları konusunda ki inançlarını yineledi. 24 saatte sadece 8 derece ısı kaybediyor
Güney Eksport’a teslim edilen krom tankerlerin özelliklerine dair kısa bir bilgi veren, Tanker Silo Yurtiçi Ürün Yöneticisi Osman Keleş, Güney Eksport Firmasının Melas ve sıcak gıda taşıyacağı araçları tanıttı. Araçların tamamen paslanmaz çelikten üretildiğini belirten Keleş, sıcak gıda taşıyacak aracın içinin 100 mm cam izolasyon ile kaplı olduğunu ve aracın içerisine konan sıcak gıdaların 24 saatlik süre zarfında sadece 8 derecelik bir ısı kaybettiğini ifade etti. Ayrıca Keleş, müşterilerin daha rahat ürün boşaltımı yapabilmesi için araçların sağ ve sol olmak üzere her iki taraftan da boşaltım yapabilecek şekilde dizayn edildiğini ve 40 ile 60 dakika içerisinde araçların tamamen boşaltılabildiğini de sözlerine ekledi. Nurcan Güneş www.tasimacilar.com 05.10.2012 Saat:18:05