Gürcistan aktarmalı taşımada yeni düzen

Gürcistan aktarmalı taşımada yeni düzen

Ülkemiz ile Gürcistan makamları arasında 2-3 Şubat 2016 tarihlerinde Batum’da Kara Ulaştırma Karma Komisyon toplantısı gerçekleştirilmiştir. Gürcü makamlarınca, geçiş belgesi kontrol sistemlerinde yapılan düzenlemeler sonrasında, parsiyel taşımalarda yükün hem Gürcistan’a hem de Gürcistan dışında bir ülkeye taşınıyor olması halinde ikinci bir Gürcistan geçiş belgesine ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir.

Buna göre, Bakanlığımızın talimat yazısında “Türk taşımacılarınca Gürcistan’a yapılacak parsiyel taşımacılıkta, firmaların talep etmeleri ve parsiyel taşıma yaptıklarına ilişkin kanıtlayıcı belgeleri ibraz etmeleri halinde Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesinin 16. maddesinin B-Özel şartlar ve 19. Maddesinin A-Dağıtım usulü bölümlerinin 3. fırkaları çerçevesinde tahsis edilen Gürcistan geçiş belgesi yanı sıra söz konusu taşıtlara ikinci bir Gürcistan tektip geçiş belgesi tahsis edilmesi mezkur yönergenin 24. maddesi gereğince uygun görülmüştür” denilmektedir.

Parsiyel taşımalarda yükün hem Gürcistan’a hem de Gürcistan dışında bir ülkeye taşınıyor olması halinde, ihtiyaç duyulacak ikinci bir geçiş belgesini ispat şartıyla geçiş belgesi dağıtım ofislerinden almaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.