Gürcistan'a geçişler Sarp Kara Hudut Kapısı'ndan

Gürcistan'a geçişler Sarp Kara Hudut Kapısı'ndan

Artvin Valiliğinden Tır sürücülerine uyarı geldi. Borçka Muratlı Sınır Kapısı geçiş güzergahına açık değildir, Gürcistan'a tek geçiş noktası sarp sınır kapısıdır.

Artvin Valiliği tarafından yapılan açıklamada son dönemde medyada “Ülkemizin sınır komşusu olan Gürcistan’a Artvin üzerinden geçiş yapmak isteyen turistler ve diğer kişilerin kullandıkları, navigasyon uygulamalarının bölgede alternatif geçiş güzergâhı olarak Borçka İlçesine bağlı Muratlı köyünde bulunan “Muratlı Sınır Kapısını” göstermesi ve geçiş için bu güzergâhın tercih edilmesi sonucunda çeşitli mağduriyetler yaşandığı yönünde haberler yer almaktadır.”  denildi.

Konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Artvin üzerinden Gürcistan’a karayolu ile yapılan tüm geçişler İlimizdeki tek faal Sınır Kapısı olan “Sarp Kara Hudut Kapısından” sağlanmaktadır. Burası dışında Artvin üzerinden Gürcistan’a başka herhangi bir alternatif geçiş güzergâhı söz konusu değildir.

Bu sebeple İlimiz üzerinden karayolu ile Gürcistan ve diğer Kafkas Ülkelerine geçiş yapmak isteyenlerin, Kemalpaşa İlçemizde mevcut bulunan “Sarp Kara Hudut Kapısını” kullanmaları gerekmektedir.

Yıllık ortalama 6,5 milyon yolcunun işlem yaptığı “Sarp Kara Hudut Kapısı” yeniden modernize edilerek daha konforlu ve hızlı hizmet verebilir hale getirilmiştir.  

Mevcut konumda Gürcistan tarafının da kendi Sınır Kapısında başlattığı iyileştirme çalışmalarının bitmesi durumunda; iki Ülke arasındaki geçiş işlemleri daha da hız kazanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

sarp-sinir-kapisi-001.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.