Gürcistan’da tutuklu bulunan Türkler için umut ışığı

Gürcistan’da tutuklu bulunan Türkler için umut ışığı

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) veda ziyaretinde bulunan Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikadzetse, ülkesindeki tutuklu Türkler konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yeni görevi dolayısıyla Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtantil Mikadzatse, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’na veda ziyaretinde bulundu. Tutuklu Türkler için yardım talebinde bulunuldu
Toplantıda Gürcistan’da tutuklu bulunan Türkleri gündeme getiren TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy; “Gürcistan’da tutuklu Türk vatandaşlarımızın serbest bırakılmaları konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Mağdur olan aileler bizlerden yardım bekliyor. Yardımcı olmanızı istiyoruz” dedi.
Mikadzatse: “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor”
Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikadzatse ise, “Suç işlemiş olabilirler. Kanunlara herkesin saygı göstermesi gerekir. Ama kesinlikle de ilişkilerimizi de göz önünde bulundurmamız lazım. Bu konuda çalışmalar devam ediyor. Sarp Sınır Kapısı’ndan bir yılda 3 milyonu aşkın insan geçiyor. Bunun yarısı Türkiye’dendir. Bu kadar insanın yoğunluğa karşın Gürcistan’da tutuklu insan sayısı azdır.” diye konuştu.
“2012’de Karadeniz’e gelen turistlerin 60 bine yakını Batum’da konaklayacak”
TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy iki ülke arasındaki turizm konusunda da açıklamalarda bulunduğunu söyleyerek; “Turizmcilerle görüşmemizde Karadeniz’e olan turlarımızı Batum’a kadar uzattık. 2012 yılı için otellerle bin 200 otobüs anlaşması yapıldı. Karadeniz’e gelen turistlerden 50 ila 60 bin kişi Batum’da konaklama yapacak” dedi. Hayati Akbaş - Trabzon 03.02.2012 / 16:34