Gürsel Turizm D&B Türkiye’den sektörünün en yüksek notunu aldı

Gürsel Turizm D&B Türkiye’den sektörünün en yüksek notunu aldı

Gürsel Turizm’in finansal gücü ve kredi güvenirliliğini belirleyen Dun&Bradstreet (D&B), ulaşım sektöründe 23 yıldır hizmet veren Gürsel Turizm’in finansal ve ticari performansını değerlendirerek D&B Rating Sertifikası ile tescilledi.

Ticari bilgi konusunda 170 yılı aşan deneyimiyle tüm dünyada 200 milyondan fazla firmadan oluşan bir veritabanına sahip olan Dun & Bradstreet (D&B), inşaat ve lojistik şirketlerinden sonra şimdi de ulaştırma şirketlerinden Gürsel Turizm’e not verdi. Gürsel Turizm’in ticari ve finansal performansını değerlendiren D&B, şirkete sektörünün en yüksek notu olan ‘3A2’yi verdi. Gürsel Turizm, güçlü finansal yapısı, iyi yönetilen ticari performansı ve düşük riski nedeniyle ‘3A2’ notu ile ‘D&B Rating Sertifikası’nı aldı. D&B Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolga Çelik, Gürsel Turizm’in Kartal’daki genel merkezinde düzenlenen törenle sertifikasını Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birand’a verdi. Gürsel Turizm’e en yüksek not "3A2"
D&B Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolga Çelik, D&B Rating Sertifikası ile firmaların finansal gücünün yanı sıra kredi güvenirliği hakkında somut bir referans değer belirlendiğini ve şirketlerin mali sürdürülebilirlik açısından risk düzeyini ortaya koyduklarını söyledi. Bu verilerin ticari kararların bilgi derinliği ile beslendiğine dikkat çeken Çelik, D&B Rating uygulamasının, tüm dünyada şirket risklerini ölçümlemede en etkin araçlardan biri olarak kabul edildiğini ve kullanıldığını belirtti. “Bir şirketin finansal sürdürülebilirliği sadece cirosuna ve kârlılığına bağlı değildir” diyen Çelik konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Şirketin riskini, yani mali güvenilirliğini, finansal hareketlerini ve nakit akışını yönetme gücü belirler. D&B Rating, iki temel kısımdan oluşur. Bunlardan birincisi olan finansal güç, o şirketin maddi özsermayesi ya da ödenmiş sermayesinin bir ifadesidir. Maddi özsermayesi ya da ödenmiş sermayesi, örneğin, 600 bin TL’nin üzerinde olan şirketler, bu kısımda A kategorisi değer alırlar. İkinci temel kısım olan risk göstergesi ise firmanın bir bütün olarak genel durumunu yansıtır ve o firma ile ticari ilişkiye girildiğinde taşınacak riskin belirlenmesini sağlar. Ulaştırma sektöründe D&B Rating Sertifikası verdiğimiz ilk şirket olan Gürsel Turizm’in elde ettiği 3A2 rating, finansal güç ve ticari performans açısından güvenle iş yapılacak bir firma olduğunu gösteriyor.”
"Ulaştırmada biz başlattık, devamını bekliyoruz"
Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birand, D&B Rating ile firmanın gücü ve güvenirliğini uluslararası arenada da tescillediklerini söyledi. 1989 yılından bu yana en iyi ve en kaliteli hizmeti sunduklarını kaydeden Gündüz, “Sektörümüzün lideri olarak halkımıza güvenle hizmet vermekten gurur duyuyoruz. D&B Sertifikası yaptıklarımızı tescillemiş oldu. Hep en iyisini yapmaya çalışan şirketim ve sektör için önemli bir atılım gerçekleştirdik. Dilerim ki diğer firmalara da örnek oluruz” dedi. www.tasimaclar.com 28.06.2012 / 11:30