Gürsel Turizm, Mercedes marka araçlarla filosunu büyütmeye devam ediyor

Gürsel Turizm, Mercedes marka araçlarla filosunu büyütmeye devam ediyor

Gürsel Turizm, filosuna 23 adet Mercedes Sprinter ve 15 adet Vito model araç alarak, 3 milyon 200 bin TL’lik yatırım yaptı.

Personel, Öğrenci Servisi, şehirlerarası yolcu taşımacılığı, VIP taşımacılığı ve şehirlerarası toplu taşımacılık gibi alanlarda müşterilerine hizmet veren Gürsel Turizm, filosuna 23 adet Mercedes Sprinter ve 15 adet Vito model araç alarak, 3 milyon 200 bin TL’lik yatırım yaptı. Gürsel Turizm Taşımacılık ve Servis Tic. A.Ş.’nin Kartal’daki merkez ofislerinde gerçekleştirilen teslimat törenine, Mercedes Benz Hafif Ticari Araç Satış Danışmanı Özer Taşkesen, Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Filo Satış Danışmanı İlker Çardaklı, Mercedes Benz Mengerler Ticaret Türk A.Ş. Genel Müdürü Nusret Güldalı, Mercedes Benz Taşıt Ticaret ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Osman Nuri Aksoy, Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Hüseyin Özcan, Mercedes Benz Alım Satım Yönetmeni Necmi İba, Gürsel Turizm Genel Müdürü Banu Elibol, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Birant, Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Hürer Fethi Gündüz, Gürsel Turizm Şirket Araçları Yöneticisi Umut Demircan olmak üzere Mercedes ve Gürsel ailesinden çok sayıda isim katıldı.


Vito araçlarla ilgili yapılan yatırımın regülâsyonla ilgili, meydana gelen değişikliklerden kaynaklanan bir yatırım olduğunu dile getiren Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant, korsan taksilere yönelik yapılan değişikliklerin hizmet alanlarını kısıtladığını belirterek yapılan kurumsal hizmetin binek araçlarla yapılamamaya başladığını ve bu nedenle de D2 yetki belgesine kaydettirilebilecek nitelikteki Vito marka araçları filolarına eklediklerini söyledi.


Yeni projeler yolda
Gürsel Turizm’in hizmet yelpazesine bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Birant, “Hem kurumsal hem de bireysel müşterilere çok geniş bir yelpazede ve Türkiye’nin hemen hemen tüm bölgelerinde hizmet verecek bir yeni konsept oluşturuyoruz. Hava alanı transferleri, VIP transferler diyeceğimiz online transferler sistematiğine geçiyoruz” diyerek çok yakın bir zamanda projenin lansmanının yapılacağını duyurdu. Mercedes Benz - Gürsel Turizm işbirliğinin 2007 yılında başladığını hatırlatan Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, “İlk sene için 200 adetle yola çıkmıştık. Ondan sonraki her sene için ise hedefi 100 adet olarak belirlemiştik. Planladığımız gibi oldu ve Gürsel Turizme her yıl 100 adet araç teslimi gerçekleştirdik. Bu sene hedeflediğimiz 100 adet aracın 38 adedini bugün teslim ediyoruz” şeklinde konuştu.


Mercedes Ağustosta 870 Sprinter sattı
Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar olarak hızla büyüdüklerini dile getiren Yaprak, geçtiğimiz Ağustos ayında 870 adet Sprinter sattıklarının altını çizerek bu sayının pazar payının yüzde 20’sine denk geldiğini belirti. Ağustos ayında Türkiye de satılan Sprinter sınıfı her 5 arabanın 1 tanesinin Sprinter olduğunu belirten Yaprak, rakiplerine yaklaşık 500 araçlık bir fark attıklarını ve bu durumun Mercedes ailesine büyük keyif verdiğini dile getirdi. “Türkiye de minibüs’ün adı Sprinter’dır” sloganlarını hatırlatan Yaprak, Gürsel Turizm ile yapılan işbirliğinin Mercedes’in rakiplerine fark atmasında büyük payı olduğunu belirtti. Servis taşımacılığında kullanılan Sprinterları kendi öz kaynakları ile aldıklarını söyleyen Gürsel Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant VIP taşımacılığında kullanılacak Vito’lar için ise Mercedes finanstan kredi desteği aldıklarını belirtti. Sıfır araçlarda sunulan 0.79 oranındaki kredi imkânlarının ikinci el araçlarda da sunulduğunu belirten Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Satış Müdürü Serdar Yaprak, Sprinter araçların pazar payının son 4 senede 3 kat arttığını belirtti. Nurcan Güneş www.tasimacilar.com 11.09.2012 Saat:21:15