Güvenli bir sürüş için kış lastiği

Güvenli bir sürüş için kış lastiği

Brisa, havaların soğumaya başlaması ve yağışların artmasıyla birlikte kış lastiklerine geçiş yapmak için sürücülere önemli hatırlatmalarda bulundu.

Türkiye’nin lastik sektörü lideri Brisa, kış aylarında emniyetli, sağlam ve konforlu bir sürüş deneyimi için kış lastiği kullanımının önemini vurguladı. 2012 yılından bu yana yolcu ve eşya taşıyan araçlar için 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kullanımı zorunlu olan bu lastikler, tüm araçlar için hayati bir önem taşıyor. Soğuk havalarda yumuşaklığını kaybetmeyen özel hamur karışımı ve karlı/buzlu yollarda bile tutunma sağlayan özel sırt deseni sayesinde kış lastikleri, her türlü hava ve yol koşulunda daha emniyetli bir sürüş sağlıyor.

2 otomobil boyu duruş mesafesi insanı hayata bağlar

Kış lastiklerini değişken hava ve yol koşullarına göre ürettiklerini belirten Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel; “Araçlarımız sadece 4 avuç içi kadar alandan yere tutunuyor ve kış koşullarında lastiklerin yere tutuş, ıslak zeminde sürüş emniyeti, çekiş gücü, kısa fren mesafesi gibi özellikleri can güvenliğiyle ilgili konulara doğrudan etki ediyor. ETRMA (Avrupa Lastik ve Kauçuk Üreticileri Derneği) verilerine göre; 50 km hızla giderken soğuk yol yüzeyinde kış lastiğinin fren mesafesi yaz lastiğine göre %18 daha kısa (2 binek araç boyu). Bu veriler de gösteriyor ki 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, kış lastiği kullanılması sürüş emniyeti açısından son derece önemli.

Yalnız biliyoruz ki halen, bir kısım araç sahipleri kış lastiğini sadece kar ile özdeşleştirip, kar yağdığında araçlarını kullanmayacaklarını planlayıp, bu yüzden kış lastiğine ihtiyaçları olmadığına inanıyor. Oysa ki kış aylarında çok değişken hava ve yol koşuluyla karşılaşıyoruz. Evden çıkarken, kuru, soğuk ancak bulutlu olan bir gün, öğlen yoğun yağmura dönüşebiliyor. Zeminde ise erimiş çamur olabiliyor. Hatta akşam eve dönerken karla karışık yağmurla veya karla karşılaşabiliyoruz. Lastiklerin bütün bu değişken hava ve yol koşullarıyla mücadele edebilecek bir yapıda olması gerekiyor.

Lastiğin ötesinde hizmetlerimizle müşterilerimizin yanındayız

Kış lastiği döneminde, yeni nesil ürünleriyle birlikte, toplam hizmet çözümleri ile de müşterilerinin yanında olduklarını dile getiren Güzel, “Öncelikle, COVID-19 salgını ile birlikte sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre, mağazalarımızda güvenli servis sağlamaya devam ediyoruz. Randevulu lastik değişimi ve bayilerimizin mobil/vale hizmetleri bu dönemde özellikle dikkat çekti. Aynı zamanda Lastik.com.tr ile online lastik alım ve kapıda montaj hizmetinden, bayilerimiz aracılığı ile sunduğumuz mobil hizmetlere, araçların tüm servis ve bakım ihtiyaçlarını karşılayan mağaza konseptimiz Otopratik ile müşterilerimizin yanındayız. Diğer yandan kış lastiğine geçiş döneminde yaz lastiklerinin ideal ömürlerini ve performanslarını korumaları için uygun koşullarda saklanması önem taşıyor. Değişim döneminde, uzman ve eğitimli servis personelimiz ile Lastik Oteli hizmetimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Kış dönemi için Brisa’dan yeni nesil ürünler

Brisa, kış lastiklerini zorlu koşullar için müşteri beklentileri, iklim ve coğrafi koşulları gözeterek uygun olarak geliştiriyor, test ediyor, iyileştirmeler yapıyor ve en mükemmel performansı sunuyor. Ürün geliştirme aşamasındaki en temel hedefini ise emniyetli, sağlam, konforlu ve çevreci bir sürüş deneyimi sağlamak olarak açıklıyor. Bu doğrultuda şirket, yerel üretim avantajlarını da kullanarak pazardaki talebi karşılayacak şekilde yenilikçi ürünlerini araç sahipleriyle buluşturuyor.

Şirketin kış lastiği alanında müşterilerin ilk tercihi olmasını sağlayan ürünleri ise şunlar;

  • Lassa Snoways 4 kış lastiği, karlı ve kuru zemin performansından ödün vermeden, maksimize edilmiş ıslak zemin performansı sunan uzun ömürlü bir kış lastiği.
  • Bridgestone’un yeni kış lastiği Blizzak LM005, 20 bin otomobil sürücüsünün kış lastiklerine dair önceliklerini sorgulayan bir anket sonucunda hayat buldu. Sürücülerin beklenti ve ihtiyaçları ile paralel olarak lastiğin kış mevsimine ait farklı iklim şartlarında, özellikle de kar, buz ve ıslak zemin üzerinde güvenlik ve araç hakimiyeti açısından bir üstün bir denge sunması hedeflendi. Bu özellikleri ile Blizzak LM005 TUV testleri sonucunda sınıfının en iyi ıslak zemin performansına sahip. Etiket değerinde tüm ebat gamında ıslak zemin performansı A notunu elde edebilen ilk kış lastiği olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca lastiğin patlasa da yol almasını sağlayan Driveguard teknolojisine sahip olması da LM005’i sektörde eşsiz bir konuma taşıyor. Avrupa’nın en büyük değerlendirme kurumu olan ADAC, gerçekleştirdiği test ile Blizzak LM005 desenine, teste katılan tüm desenler içerisinde en iyi değerlendirme notunu verdi. ADAC’ın bu değerlendirmesi, Bridgestone’un önde gelen kış lastiği deseni Blizzak LM005 desenine verilen birçok ödüle bir yenisini ekliyor.
  • Bridgestone teknolojisi ile üretilen Dayton DW510 Evo, ıslak zemindeki emniyet performansının yanı sıra, uzun kullanım ömrüyle de araç sahiplerinin beklentilere cevap veren bir kış lastiği.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.