Habur sınır kapısında temassız ticaret

Habur sınır kapısında temassız ticaret

Sağlık Bakanlığı’nca koronavirüs ile ilgili önleyici tedbirler kapsamında Irak’ta Covid-19 virüsünün tespit edilmesi üzerine Türkiye’den Irak’a açılan tek gümrük kapısı olan Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı iki yönlü geçişlere kapatılmıştı.

Ticaretin aksamaması amacıyla UND’nin girişimleri, Ticaret Bakanlığımızın öncülüğü ve Sağlık Bakanlığımızın onayıyla, 1 Mart 2020'den itibaren Habur Sınır Kapısı ile İbrahim Halil Gümrük Kapısı arasındaki tampon bölgede temassız ticaret başladı.

Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda, koronavirüs tedbirleri kapsamında tampon bölgede treyler ve şoför değişimi temassız bir şekilde gerçekleştirilirken, UND’nin sürekli desteği ile hayata geçirilen taşıma modeliyle sınır kapımızda taşıma rekoru kırıldı. Koronavirüs krizine rağmen sınır kapısında 1 Mart-16 Nisan'da ticari amaçla 83 bin 170 araç ile giriş ve çıkış gerçekleştirildi. 18 Nisan Cumartesi günü 1576 araç çıkış yaptı.

Habur Gümrük Müdürlüğü verilerine göre, Mart ayında Irak'tan ülkemize 27 bin 767 adet yük aracı giriş yaparken, Türkiye'den Irak'a 20 bin 898 araçla yük taşındı. 

habur-sinir-kapisi-001.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.