Halk Otobüsü İşletmecileri Fabrikayı Gezdi

Halk Otobüsü İşletmecileri Fabrikayı Gezdi

Mercedes-Benz Türk, 2014 yılı sonuna kadar otobüslerini yenilemesi gereken halk otobüsü işletmecilerine özel bir organizasyon yaptı. Halk otobüsü şirketlerinin yönetim kurulu üyelerinden ve işletmecilerinden oluşan 80 kişilik bir grup, Mercedes-Benz Türk’

Mercedes-Benz Türk’ün bu fabrikada 2007 yılından beri ürettiği, alçak tabanlı Conecto şehiriçi otobüs hakkında bilgi alan ziyaretçiler, ürün kalitesini, üretim süreçlerini ve kataforez tesisini de yakından incelediler.

Organizasyona katılan İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Gaffar Güder, Lokman Akhan, Lütfi Oktay, Maşuk Aris, Yeni İstanbul Halk Otobüsleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Duman, Selahattin Yıldırım, Veysi Dağtekin, Kıyasettin Kaçmaz, Şakir Tanrıyatapan, Özulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Serhat Akçakaya, Mavi Marmara Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Habib Çatalkaş, Mehmet Narin, Süleyman Kıran, Muhittin Kuş, İlhan Kozdemir ve bu şirketlerden halk otobüsü işletmecileri, kendilerine sunulan cazip fiyat kampanyaları hakkında da bilgilendirildi.

Toplumun gelişmişliğinin, toplu taşımacılığın gelişmişliği ile doğru orantılı olduğuna inanan ve bu doğrultuda vizyonunu geliştiren Mercedes-Benz Türk A.Ş., yine bu yönde toplumsal yaşamın kalitesine katkıda bulunabilmek üzere çalışmalara devam ediyor.

Hoşdere Otobüs Fabrikası

1995 yılında hizmete giren ve 2005 yılında ikinci yatırım aşaması tamamlanan Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası halen dünyanın en modern otobüs fabrikalarından biridir. Araç kalitesi açısından büyük önem taşıyan ve paslanmaya karşı üstün koruma sağlayan katoforez tesisi (KTL), Türkiye’de otobüs üretiminde bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Hoşdere Fabrikası’nda fabrikanın enerji ihtiyacını karşılayan bir kojenerasyon merkezi bulunmaktadır. Hoşdere Otobüs Fabrikası, gerek seçilen teknoloji ve sistemler açısından, gerekse alınan özel önlemler ve arıtma tesisleri ile çevre koruma açısından da örnek bir tesistir. Şehirlerarası otobüsler Travego, Intouro ve Tourismo ile şehiriçi otobüsü Conecto modelleri, Hoşdere Fabrikası’nda üretilmektedir. Tüm uluslararası kalite standartlarına uygun olan bu otobüslerin % 64ü başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere 70’den fazla ülkeye ihraç edilmektedir. Hoşdere Otobüs Fabrikası toplam 360.000 m²'lik bir arazi üzerinde 138.000 m² kapalı alana sahiptir. Mercedes-Benz Türk’ün Ar&Ge Merkezi de Hoşdere Otobüs Fabrikası alanında yer alır. Daimler’in dünya çapındaki araştırma geliştirme ağının önemli bir parçası haline gelen merkezde otobüs ve kamyon geliştirme çalışmaları yapılmakta ve çoğu mühendis olan 300’ü aşkın kişi görev yapmaktadır.

Mercedes-Benz Conecto

Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Fabrikasında üretilen ve kullanıcısına en üst düzeyde güvenlik, konfor, ergonomi, güç / performans sunan şehiriçi otobüsü Conecto, ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor. En üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine uygun olan bu araç, kataforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde korozyona karşı en iyi şekilde korunuyor.

Tam alçak tabanlı bir otobüs olan Conecto iki farklı model seçeneği ile sunuluyor:

  • Conecto Solo (12 m uzunluk, 2,55 m en ve 3,08 m dış yükseklik)
  • Conecto Körüklü (18 m uzunluk, 2,55 m en ve 3,08 m dış yükseklik) 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(7).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(8).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(6).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(5).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(4).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(3).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(2).jpg

 

 

2014_11_05_-mercedes-benz-turk-halk-otobusu-isletmecilerini-agirladi-(1).jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.