Hareket’e Jüri Özel Ödülü

Hareket’e Jüri Özel Ödülü

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, lojistik sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan 10. Atlas Lojistik Ödülleri’nde “Özbekistan Turakurgan Kombine Çevrim Elektrik Santrali ve Navoi-2 Doğal Gaz Çevrim ve Isı Santrali” projesi taşımalarıyla Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Lojistik sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan Atlas Lojistik Ödülleri bu yılki sahiplerini buldu. Logitrans Uluslararası Transport Lojistik Fuarı kapsamında bu yıl 10’uncusu düzenlenen ödüllerde, 60 yılı aşkın bir süredir ağır kaldırma ve taşımacılık hizmetleri sunan, sektörün uzman şirketi Hareket, “Özbekistan Turakurgan Kombine Çevrim Elektrik Santrali ve Navoi-2 Doğal Gaz Çevrim ve Isı Santrali” projelerinin taşımalarıyla Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Hareket’e ödül getiren “Özbekistan Turakurgan Kombine Çevrim Elektrik Santrali ve Navoi-2 Doğal Gaz Çevrim ve Isı Santrali” projesi taşımaları yaklaşık altı ay sürdü. Özbekistan’ın en önemli enerji yatırımlarından biri olan ve yapımını Çalık Enerji’nin üstlendiği projenin taşıması sırasında by-pass yol yapımı, köprü güçlendirme ve yüksek enerji hatlarının yükseltilmesi gibi düzenlemeler yapıldı. Taşıma işlemleri Özbekistan'ın başkenti Taşkent'in 280 km doğusundaki Namangan eyaletinde ve Taşkent'in 480 km batısındaki Navoi eyaletinde eş zamanlı olarak yürütüldü. Yüklerin alındığı Kazakistan’ın Hazar Denizi kıyısındaki Bautino Limanı’na 2 bin 500 km mesafede bulunan, toplam kurulu gücü 900 mw olan Turakurgan Kombine Çevrim Elektrik Santrali için en ağırı 250 ton trafo olmak üzere toplam 44 parça ağır yükün taşımasını gerçekleştirdi. Bautino Limanı’na bin 750 km mesafede, toplam kurulu gücü 450 mw olan Navoi-2 Doğal Gaz Çevrim ve Isı Santrali için ise en ağırı 274 ton jeneratör olmak üzere toplam 22 parça ağır yük taşındı.

hareket_logo.jpg

 

hareket-juri-ozel-odulu.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.