Hatalı Asfalt Söylentilerine Açıklama Geldi

Hatalı Asfalt Söylentilerine Açıklama Geldi

Son günlerde kamuoyunda sıkça çıkan Artvin – Borçka kara yolu arasına ki dever tartışmasına son noktayı Karayolları 10. Bölge Müdürü Ahmet Hulki Tuncer koydu.

Borçka–Artvin karayolundaki sıcak asfaltın hatalı yapıldığına yönelik eleştiriler, son günlerde kamuoyunu sıkça meşgul eden konulardan biri. Konuya dair açıklama Karayolları 10. Bölge Müdürü Ahmet Hulki Tuncer’den geldi. Tuncer; "Yollarımızın tümü projeli yapılıyor"
İl Koordinasyon Kurulu 3 dönem toplantısı için Artvin de bulunan Tuncer, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü projeleri hakkında da bilgi verdi. Artvin Valisi Necmettin Kalkan’ın sorusu üzerine Borçka –Artvin Karayolu arasında sıcak asfalt çalışmalarının hatalı olduğuna dair iddialara da açıklık getiren Tuncer şunları söyledi; “ Bizim yollarımızın tümü projeli yapılan mutlaka enine ve boyuna eğimler gerekli proje kriterlerine göre verilir. Ancak takdir ederseniz her virajın bizim değimimizle her kurbun bir hız limitine göre deveri veriliyor. Siz o kurplarda bu gün ki proje standartlarında maksimum 30-40 km süratle gitmeniz gerekmektedir. Ama siz 30- 40 km değilde otomobiller 70-80 km süratle veya ağır taşıt buradan 50-60 km süratle gitmesi halinde merkez kaç kuvveti etkisinden dolayı devrilmesi veya kaza yapması kaçınılmazdır. Bunu özelikle sizin huzurunuzda basın mensuplarına ve diğer kurul üyelerine arz ediyorum bir projede eksikliğimiz yoktur”. Hayati AKBAŞ www.tasimacilar.com 04.08.2012 / 11:26