HATAY RORO 1 Yaşında!

HATAY RORO 1 Yaşında!

Hatay Bölgesi’nde uluslararası taşımacılık yapmakta olan ve C2 yetki belgesine sahip 55 taşımacı firma bir araya gelerek kurduğu HATAY RORO KOMBİNE TAŞIMACILIK İŞLETMELERİ A.Ş. birinci yılını doldurdu.

HATAY RORO, 15 Ekim 2014 tarihinden bu yana kiraladığı 2 gemi ile Ortadoğu ülkelerine yönelik taşımaları gerçekleştirmek üzere faaliyetine başlamıştır.

 

HATAY RORO 1.YIL Kutlamasında Birlik, Beraberlik ve Kararlılığını Yineledi

   15 Ekim 2014 tarihinde ilk seferine başlayan HATAY RORO 1.yılı sebebiyle 21 Ekim 2015 Çarşamba günü Büyük Antakya Oteli’nde ortakları, kamu ve özel sektörün değerli temsilcileri ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler’in açılış konuşması ve sunum gerçekleştirdi. Sayın Güler,  tüm zorluklara rağmen bir önceki yılın taşıma sayısının ilk 9 aylık dönemde yakalandığını, bugün itibarıyla ise yüzde 15’lik artış sağlanarak 7.340 adede ulaştığını vurguladı. İbrahim Güler; devamında iki gemi ile sefer sayısının haftada 2’ye çıkartıldığını, ancak sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini, bunun için öncelikle Devlet Teşvikinin yeniden hayata geçirilmesi, sürücülerimize Mısır vizesi temini, Mısır –Türkiye anlaşmasının tekrar hayata geçirilmesi ve Suudi Arabistan –Türkiye karayolu anlaşmasının revize edilerek Karayolu/Roro anlaşması yapılması ihtiyaçlarını sıraladı.

   Sayın Güler’in ardından, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı, Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Hikmet ÇİNÇİN, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Sayın Adnan KORKMAZ ve Hatay Milletvekili Sayın Adem Yeşildal konuşmalarını gerçekleştirdiler. Tüm konuşmacılar HATAY RORO’nun gerçekte bir Başarı Öyküsü olduğunu, bu oluşuma her kesimden destek verilmesi gerektiği ve HATAY RORO’nun 10 Bin kişiye istihdam sağlaması sebebiyle önemini vurguladılar.

   Güncel olarak 60 tane C2 yetki belgeli taşımacı şirketten oluşan HATAY RORO sorunların aşılması ile birlikte yeni projeler ve çalışmalar için yoğun çaba göstermek istiyor. Tüm ortakların yoğun katılımıyla gerçekleşen gecede yeni hedefler ve umutlar gündemde idi.

hatay-roro1.jpg

hatay-roro-001.jpg

sanver.jpg

hatay-roro2.jpg

12109220_1022547144457136_6963564929538566957_n-001.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.