Hatay’da Kentkart uygulaması tanıtıldı

Hatay’da Kentkart uygulaması tanıtıldı

Antakya Belediyesi ile 48 Nolu Halk Otobüsleri Kooperatifi işbirliğiyle, Antakya şehir içi toplu ulaşımda Kentkart uygulaması Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş'ın katıldığı törenle tanıtıldı.

3 Eylül 2012 tarihinden itibaren Kentkart uygulaması devreye girmiş ancak, yeni sistem tam olarak rayına oturana kadar, 1 ay süreyle paralı binişlere izin verilmişti. Geçen yaklaşık bir aylık sürecin ardından yapılan törenle Kentkart uygulaması Antakya Belediye Başkanı Lütfi Savaş tarafından tanıtıldı.


Tanıtıma ayrıca, Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Halil Kadife, Tüm Özel Halk Otobüsçüleri Birliği Genel Sekreteri Onur Orhun, Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal, dernek üyeleri ve şoför esnafı katıldı.


Belediye eski binası önünde gerçekleştirilen tanıtımda yeni uygulamanın modern şehircilik gereklerinden olduğu, kente, kent insanına ve şehir trafiğine sağlayacağı yararlar sıralanırken, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, her geçen gün gelişen, Antakya’da modern uygulamaların yapıldığını ve marka kent olma yolunda 3,5 yıldır hummalı çalışma içerisinde olduklarını belirterek, “Hep birlikte şehrimizi arzu edilen, modern ve çağdaş hale getirebilmek için hizmet ediyoruz. Kent Kart uygulamasına emeği geçenleri kutluyorum. Şehrimiz adına daha nice çağdaş ve modern uygulamalar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Kentkart uygulamasının vatandaşa çağdaş ve en kolay taşınma kolaylığı getirdiği ifade edilirken, uygulamanın kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğü belirtilerek, daha rahat ve daha kolay yolculuk yapılabilmesi için vatandaşların Kentkart almaları önerildi.


Kent Kart Genel Müdürü Ercan Ünal ise yaptığı açıklamada, Antakya’da 104 adet Özel Halk otobüsünde bu sistemin uygulamaya geçirildiğini belirterek, sistemin araçların vaktinde duraktan çıkıp çıkmadığının denetlenmesi, güzergâh değişiklikleri, kural ihlalleri, araç içi güvenlik, yolcu-sürücü ilişkilerinin analizi, verimli ve verimsiz hatların belirlenmesi gibi kolaylıklar sağladığını ifade etti. Hatay’da kart sahibi olanların sayısı her geçen gün artarken, kart sahibi olanların içerisinde 113 yaşındaki Sadık Üfler isimli vatandaş oldukça dikkat çekti. 1899 doğumlu Sadık Üfler, en yaşlı Kent Kart kullanıcısı unvanıyla kartını Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’tan teslim aldı. www.tasimacilar.com 02.10.2012 Saat:14:24