Hayes Lemmerz İnci Alüminyum 7. yaşını kutladı

Hayes Lemmerz İnci Alüminyum 7. yaşını kutladı

İnci Holding ile Maxion Wheels ortaklığında kurulan Hayes Lemmerz (HL) İnci Alüminyum tesisi, sektördeki 7. yaş gününü kutluyor.

2012’ye göre cirosal olarak bu yıl yüzde 60 büyüyen HL İnci Alüminyum, 2012 yılı sonunda Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde açtığı 2. fabrikası ile jant üretim kapasitesini 4 milyona çıkaran HL İnci Alüminyum, 7. yaşını İzmir’de Kaya Termal Otel’de düzenlenen etkinlikle kutladı. Geceye tüm HL İnci Alüminyum çalışanları eşleri ile birlikte katılırken, İnci Holding Yönetim Kurulu ve İnci Ailesi de gecede yerini aldı.

Ürün yelpazesini de geliştirerek daha üst segment araçlar için seri üretime de başlayan firma, Mercedes A, B, E, S Class, BMW Mini Cooper x1, x3, 3 ve 5 serisi, Land Rover Evoque, Jaguar, Volkswagen Passat, Golf, Honda Civic’i ürün gamına ekledi.

100 yıllık Hayes Lemmerz tarihinin ‘En Başarılı Kuruluş Projesi’

Üretime 2006 yılında başlayan ilk HL İnci Alüminyum tesisinin, 100 yıllık Hayes Lemmerz tarihinde ‘En Başarılı Kuruluş Projesi’ ünvanını aldığını ifade eden HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim sözlerini şöyle sürdürdü: “Mucizevi bir başarı ile 2. alüminyum fabrikamız 1 yıldan kısa bir sürede, başarıyla sıfırdan kurulup üretime geçti. Fabrikamızın bir diğer önemli başarısı da büyümesini, portföyüne yeni kattığı Mercedes, BMW, Volkswagen, Honda ve Jaguar, Land Rover gibi üst segmentteki müşterlerine jant üreterek gerçekleştirmesidir. Bütün bunları, tüm yatırımımızı tek bir kuruş borç almadan, yapabiliyoruz. Böylesine sıra dışı bir başarının ardında müthiş bir takımın ortaya koyduğu müthiş bir takım oyunu var” dedi.

2023’te dünyada ilk 1000’de olmak istiyoruz

Alüminyum jant üretiminde Türkiye ana sanayi pazarında yüzde 30 paya sahip olan HL İnci Alüminyum’un 7. yılı dolayısıyla düzenlenen gecede konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci: “Üretim miktarımız son 2 yılda 2 katına çıktı. Yeni müşteriler, yeni pazarlar ile dünyanın her tarafında bizim ürettiğimiz jantlar dönüyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında dünyada ilk 1000 şirket arasında olmak istiyoruz. Bu vizyona ulaşmak için atmamız gereken adımları planladık, 2013’te 2023’e giden yolu belirledik. Bu inancı ve bu yola koyulma gücünü sizlerden alıyoruz” dedi.

2012 yılına göre ciromuz yüzde 60 arttı

Gecede konuşan HL İnci Alüminyum Jant Fabrikaları Genel Müdürü Hakan Ünlü ise “Sadece 7 yıl önce 50 kişi ile başladığımız bu yolculukta, şu an 650 kişiye istihdam sağlayan işletmemiz, 2012 yılına göre cirosal olarak dolar cinsinden yüzde 60 büyüdü. Her geçen yıl ana sanayilere entegrasyonumuzu arttırarak, bu yıl 17 ana sanayiye ürün verebilen bir fabrika haline geldik. Bu yıl edindiğimiz bu tecrübelerin önümüzü daha da aydınlatacağına, ülkemiz ve şirketimiz için önümüzdeki dönemde sizlerin desteği ile çok büyük başarılara imza atacağımıza gönülden inanıyorum” dedi.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.