HDI Sigorta ile Mercedes-Benz’den işbirliği anlaşması

HDI Sigorta ile Mercedes-Benz’den işbirliği anlaşması

HDI Sigorta ile Mercedes-Benz Finansal Hizmetler arasında kasko poliçelerini kapsayan bir işbirliği anlaşması imzalandı.

Yaklaşık üç buçuk aylık hızlı gelişen bir sürecin ardından biraraya gelen taraflar “kazan kazan” politikası üzerine kurulu bu anlaşmayla hem sigorta alanında birlikte daha da büyümeyi hem de Türkiye’deki kasko sigortalı araç sayısını artırmayı hedefliyor. 2012 yılında da kendi stratejilerine uygun, Türkiye piyasasında hem güçlü hem de birlikte güçlenebilecekleri şirketlerle yollarına devam edeceklerini vurgulayan HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, “Mercedes-Benz bizim için çok değerli bir partner. Kendileriyle yurtdışında iş birliğimiz vardı, şimdi de Türkiye ayağı için bir adım attık. Mercedes-Benz gibi bir iş birlikçiyle birlikte farklı ürünlerle ve aksiyonlarla başarılı işlere imza atacağımızı düşünüyorum. HDI Sigorta olarak, alternatif satış kanallarında yol almak istediğimizden dolayı bu anlaşmadan çok mutluyuz. Bu iş birliğinde trafik ve kasko gibi çok zorlu alanlarda birbirimize destek olacağız” dedi.


‘Kasko sigortalı araç sayısını artıracağız’
Markalı poliçe projeleri kapsamında sektörün en etkin sigorta şirketlerinden biri olduklarını söyleyen HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yaşar, “Bu anlaşmada en önemli konu teknolojik altyapıyı sağlayan IT kısmıdır. Sağladığımız IT desteğini Mercedes Benz’in bulunduğu en uç noktaya kadar online şekilde götürmek zorundayız. Karşılıklı olarak IT desteğimizi planladık ve önümüzdeki süreci belirlemiş olduk. Mercedes-Benz markası, HDI Sigorta’nın bilinirliliğinin artmasında ciddi destek sağlayacak. Şirket olarak bu kadar çok proje yapmadaki amacımız; diğer rakiplerimizden pay almak yerine, sigorta sektörünün GSMH’den aldığı payın artmasına katkıda bulunmak. Bu anlaşmayla da Türkye’deki kasko sigortalı araç sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi. www.tasimacilar.com 24.05.2012/17:04