Her Kızımız Bir Yıldız, Yıldız’ları İstanbul‘da

Her Kızımız Bir Yıldız, Yıldız’ları İstanbul‘da

Mercedes-Benz Türk A.Ş. ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle hayat bulan “Her Kızımız Bir Yıldız” Projesi'nin, geleneksel yaz buluşması bu yılda Beşiktaş'ta bulunan Yıldız Malta Köşkü'nde gerçekleşti.

Her Kızımız Bir Yıldız bursiyerleri “2015 Yaz Buluşması” kapsamında,  Dolmabahçe Sarayı, Koç Müzesi, İstanbul Modern Müzesi ve Miniatürk’ü ziyaret ederek İstanbul’un sosyal ve kültürel zenginliklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Başarılı öğrenciler ayrıca Mercedes-Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nı uzmanlar eşliğinde gezdiler. Yıldız kızlar ayrıca her yıl olduğu gibi Mercedes-Benz Türk yöneticileri ve basın mensupları ile bir araya geldiler.

 

5 İlden 25 Başarılı Öğrenci Geldi

   Her Kızımız Bir Yıldız Projesi, olanakları kısıtlı, ancak çalışkan ve kısa sürede meslek sahibi olmak isteyen ilköğretim okulu mezunu kız öğrencileri mesleki eğitimine teşvik etmeyi amaçlıyor. Başarılı eğitim-öğretim dönemi geçiren kızlar, geleneksel yaz buluşması kapsamında İstanbul’u ziyaret etme fırsatı buluyor. Her yıl farklı illerden davet edilen öğrenciler, bu yıl Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Kütahya ve Zonguldak’tan seçildiler.

   Hayatlarında ilk kez İstanbul’a gelme olanağına sahip olan kız öğrenciler, çıktıkları tekne turu ile boğazı görmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadılar. İstanbul’un belli başlı tarihi ve turistik bölgelerini gezen öğrenciler, her zaman İstanbul’u görmenin hayalini kurduklarını söylediler.

200 Öğrenci İle Başladı, 3 Bin 500 Öğrenciyi Aştı

   2004 yılında 200 kız öğrenci ile başlayan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Mercedes-Benz Türk’ün yanı sıra yan sanayi firmaları, bayiler ve Mercedes-Benz Türk çalışanlarının da desteği ile bugüne kadar 3 bin 500 öğrenciye meslek lisesi ve üniversite bursu verildi. Bugün 200’ü üniversite öğrencisi 1200 kıza burs veriliyor. Ayrıca 20 yıldız kız Mercedes-Benz Türk bünyesinde çalışıyor.

 

Ödüle Doymayan Proje

   Kamuoyunun da takdirini kazanan “Her Kızımız Bir Yıldız” projesi, 2006 yılında Platin Dergisi’nden “En İyi Sosyal Sorumluluk” kategorisinde  “Zirvedekiler” , 2007 yılında Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden (TÜHİD),  “Eğitim Kategorisinde En İyi Sosyal Sorumluluk” ve “Altın Pusula” ve “ODD Satış İletişim Ödülleri, 2010 Gladyatörleri – Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi” ödüllerini kazandı.

her-kizimiz-bir-yildiz--galata.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.