Hırslarımıza Yenik Düşmeyelim

Hırslarımıza Yenik Düşmeyelim

Değerli dostlar saygıdeğer esnaf arkadaşlarım yaklaşık 8 aydır köşe yazılarıma ara vermiştim. Nedeni küsmek, darılmak veya yılgınlık değil her alanda mücadele etmeyi çok severim ve doğru bildiğim yolda yürürüm.

Beni doğru bildiğim yolda da kimse çeviremez. Ama düşüncelerimi daha iyi anlatamadığımı düşünmeye başladım veya yazıya döktüğüm fikirlerimin gerektiği kadar destek görmediğini gözlemledim. Bu geriye çekilmek gibi algılandı sanıyorum.

Bu algının yanlış olduğunu vurgulamak isterim. Hani bir söz vardır ‘sen ne anlatırsan anlat, anlattığın karşıdakinin seni anladığı kadardır’ bunun için bundan sonrada anlatmaya devam edeceğim. En azından sorunlara çözüm arayışında faydalı olamasam da özel halk otobüsü işletmecilerini bilgilendirmeye uyarmaya devam edeceğim.

Özel halk otobüsü işletmecileri, artık küçük iyileştirmeler ve geçici çözümlerden de mutlu olmaya başladı. Her yılın Ağustos ayında yapılan hat rotasyonları bile beklenir oldu. Acaba bir iyileştirme olacak mı? diye. Ama ne yazık ki bu iyileştirmeler bile esnafa çok görülüyor. Yapılmasın diye dua edenler var. Neden biliyor musunuz? Mevcut idareciler başarısız gözüksün de biz alternatif olarak bir adım öne çıkalım diye. İşte ben buna şaşırıyorum ve üzülüyorum. Esnafın iyiliğini, çıkarlarını, gelirinin artmasını istemeyen bu arkadaşlara soruyorum… Bu hırs niye? Her şey gelip geçici. Makam, mevki bugün senin, yarın başkasının. Kalıcı olan tek bir şey var. Sabahın 4:00’ünde de kalkıp gece 1:00’lere kadar emek veren esnafın duasıdır. Bunu unutmayalım, onun için hırslarımıza yenik düşmeyelim.

Son yıllarda gelirimizin bu derece düşmesi, özel halk otobüsü esnafımızı karamsarlığa sevk etti. Ne olacak? nasıl olacak? diye sorulmaya başlandı. Bu düşüşün bir nedeni de ücret tarifemizin aktarmalar ve mavi kartlı yolcu ücretlerinin düşük olmasıdır. Bu kalemlerde bir iyileştirme olacağı söyleniliyor. Sanırım İstanbul’daki şirketler İBB başkanlığına 3 alternatifli bir öneri sunmuş. Yetkililerin üzerinde çalışmalar yaparak gerekenin yapılacağını sanıyorum.

Bu sektörün zaman zaman kötü günleri olmuştur, bunlar aşılacaktır. Önemli olan bu sektörün tutarlı, dirençli olmasıdır. Birbirine sahip çıkmasıdır. Yani kısaca tek yumruk olma zamanıdır. Ama küçük hesaplar yaparak, iktidar kavgası adına birbirimizi acımasızca eleştirmek bize yarar sağlamaz. Hele hele mevcut seçilmişleri meşru kabul etmemek oy veren, seçen esnafa saygısızlıktır ve kabul edilemez.

Göksel OVACIK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.